Viši sud u Beogradu odobrio izručenje 11 državljana Srbije u SAD

Viši sud u Beogradu odobrio izručenje 11 državljana Srbije u SAD

Viši sud u Beogradu saopštio je da su utvrđene zakonske pretpostavke za izručenje jedanaestoro državljana Srbije, koje potražuju Sjedinjene Američke Države zbog internet prevara.

Oni se terete da su mahinacijama sa lažnim investicionim platformama oštetili investitore u Teksasu za 70 miliona dolara, a krivično vanpretresno vijeće Višeg suda saopštilo je da su utvrđene sve pretpostavke za izručenje američkim vlastima.

Jedan osumnjičeni, A.S, ranije je dao saglasnost za izručenje, pa je sud ranije utvrdio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje po pojednostavljenoj proceduri, prenosi Fonet.

"Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal je 23. oktobra ove godine donijelo rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Sjedinjenim Američkim Državama K.K, K.F.A.K, M.P, U.S, N.K, A.S, M.M, N.D, B.R, N.M, radi vođenja postupka pred Okružnim sudom Sjedinjenih Američkih Država u Severnom okrugu u Teksasu, u krivičnom predmetu br. 3:20 –CR-0120-B Sjedinjene Američke Države protiv K.K i drugih zbog zavjere u izvršenju prevare koja uključuje elektronsku komunikaciju iz prekršaja Glave 18 Krivičnog zakonika SAD iz člana 1349 i 1343 tačka 1 i zbog zavjere u pranju novca iz prekršaja glave 18 Krivičnog zakonika SAD iz člana 1956 (h) tačka 2”, navodi Viši sud u saopštenju.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema prepisa rješenja, a preko ovog suda.

Izvor: vijesti.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks