Vico Zeljković napušta Borac

Vico Zeljković napušta Borac

Upravni odbor FK Borac na današnjoj sjednici zakazao je Izbornu Skupštinu kluba za 6. august.

Tada će biti poznato ime novog predsjednika kluba, s obzirom na to da se Vico Zeljković, aktuelni predsjednik, povlači iz Borac, jer trenutno obavlja funkciju predsjednika FS entiteta RS, a uskoro i predsjednika FS BiH, najavljuje zvanična stranica banjalučkog kluba.

- Svom nasljedniku ostavljam stabilan i finansijski siguran Borac, sa odličnom perspektivom i svijetlom budućnošću. Odlazim veoma zadovoljan nakon što sam ispunio svoja obećanja, u trenutku kada smo vratili veliku većinu dugova koji su godinama onemogućavali normalno funkcionisanje kluba, napravili dobru ekipu, izborili plasman u Evropu i stvorili sve preduslove za juriš na titulu prvaka.

Moj odlazak ni na koji način neće poremetiti funkcionisanje kluba koji je na stabilnim nogama i sa kvalitetnim ljudima, a ja ću i kao predsjednik Saveza uvijek biti na raspolaganju Borcu, kao i svim drugim klubovima u BiH, s obzirom da mi to omogućava pozicija predsjednika FS RS, a u budućnosti i prvog čovjeka bh. fudbala - istakao je Zeljković.

Zeljković će po automatizmu, kao predsjednik FSRS postati član Izvršnog odbora FSBiH, a po svemu sudeći niko iz entiteta RS neće imati snage da mu stane na megdan, pa će bez problema na funkciji prvog čovjeka naslijediti Elvedina Begića.

Izvor: faktor.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks