Veterani Republike Srpske uputili Prijedlog Dopune Odluke Vlade RS o naknadi nezaposlenim roditeljima


Veterani Republike Srpske uputili Prijedlog Dopune Odluke Vlade RS o naknadi nezaposlenim roditeljima

Predsjednicima Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću Udruženje Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske uputilo je svoj Prijedlog Dopune Odluke Vlade Republike Srpske o naknadi nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece, prenosimo ga u cjelosti:   

Predmet: Dopuna Odluke Vlade Republike Srpske o naknadi nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece, prijedlog

Poštovani, VOORRS pozdravljaju Odluku Vlade Republike Srpske da se nezaposlenim roditeljima koji imaju četvoro, ili više djece isplaćuje mjesečni iznos od 750 KM, pod uslovima i kriterijumima kako je to navedeno u Odluci Vlade Republike Srpske. Ovu odluku smatramo izuzetno važnom za utemeljenje dugoročne pronatalitetne politike u Republici Srpskoj.  

Kako je majka glavni stub porodice a smatramo da ne smijemo zaboraviti  da imamo određen broj majki čiji su očevi dali svoje živote za Republiku Srpsku a država im još uvijek nije omogućila posao i pomogla kako njima tako i u podizanju njihove djece. Pozivamo Predsjednika Vlade Republike Srpske gospodina Radovana Viškovića da svojim položajem i institucionalnim uticajem, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, izdejstvuje da isti iznos dobiju i nezaposlene kćerke poginulih boraca koje imaju troje, ili više djece. Na ovaj način izmjenom postojeće Odluke umanjili bi broj nezaposlene dijece poginulih boraca, pomogli bi u podizanju potomaka poginulih boraca i iskazali zasluženo poštovanje kako prema djeci tako i prema potomcima poginulih boraca koji nisu imali mogućnost da osjete pažnju i ljubav svojih djedova koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.

Smatramo da bi ovakav potez Predsjednika Vlade Republike Srpske gospodina Radovana Viškovića i dopuna Odluke Vlade Republike Srpske po ovom pitanju imali izuzetno pozitivan odjek u redovima boračkih kategorija stanovništva Republike Srpske. 

U uvjerenju da ćete podržati naš prijedlog iskreno vas Pozdravljamo!

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter