Veterani izričiti: Nova skupština BORS-a u utorak 05.07.2022. je nova podvala novog rukovodstva (Foto)


Veterani izričiti: Nova skupština BORS-a u utorak 05.07.2022. je nova podvala novog rukovodstva (Foto)

U povodu sutrašnje skupštine Boračke organizacije Republike Srpske oglasilo se Udruženje Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Nova skupština BORS-a, nova podvala, novog rukovodstva. Ovo je u najkraćem ključna poruka Skupštine BORS-a koja će se održati u utorak 5.7.2022. godine u Bijeljini. Samo do prije nekoliko dana nisu podržali proteste VOORRS, jer, kako su kazali, oni nisu za takav način borbe za prava boraca niti za to imaju novca.

U utorak će sve biti drugačije. Biće novca i "biće" protesta. Zahtjeve će ukrasti od VOORRS. Bravo! Tako to rade manipulanti i plagijatori, koji su navikli da se uzdižu na osnovu tuđeg truda. Podvaljuju ponovo vlastitom članstvu, a glavni kreatori podvala su ponovo stari političari, koji drže već dugo pod kontrolom BORS i ljude iz BORS-a ucijenjene za ishod konačne odluke suda o legalnosti nedavno održane izborne skupštine.

Zahtjevi će biti u suštini isti kao oni koje je VOORRS nadležnim institucijama zvanično uputio još prije više od tri godine, dok su oni ćutali i ignorisali. Sada će to prikazivati kao svoje ideje, a malverzacije koje su dogovorili sa onim pod čijim su ponovo uticajem tek slijede. 
Ostaviće rok vlastima za proteste od 15 dana, a tokom tog roka slijedi smišljeni dogovor.

Suština je da je VOORRS, tokom skorašnjeg sastanka sa vlastima (pored ostalih prioritetnih zahtjeva) insistirao na uvođenju boračkog dodatka za sve borce po mjesecu učešća provedenog na ratištu. To sada treba da prigrabi BORS kao svoje zalaganje na osnovu čega bi vratio svoju izgubljenu reputaciju. Biće tu još podvala. Cilj su glasovi boraca na izborima. 

Ko ponovo za ovu uslugu politički boji  rukovodstvo BORS-a. Oglasite se sad gospodo iz Ministarstva i pojedinci iz BORS-a?!

Pitamo se ko im je  obezbedio iz budžeta Republike Srpske 200-300 hiljada KM, koliko reče novi predsjednik BORS-a da mu je minimalno potrebno za proteste!!!? Vjerujemo da toliko treba samo onima koji dovode na proteste plaćenike. Mi koji  izlazimo na proteste srcem i iskrenom borbom za bolji položaj cjelokupne boračke populacije ne računamo, jer nemamo šta računati. Mi nismo na budžetu i mi nemamo novca kao i sva poštena braća po oružju za čija se prava borimo.

Znamo da ti vaši protesti, zbog već lukavo smišljenih dogovora, neće ni  biti održani. Ponovo kalikulišu, podvaljuju i varaju ponižene i obespravljene borce. Razotkrićemo sve druge podvale kojima pojedinci zanemaruju interes boračke populacije da bi ostvarili samo svoj lični interes i interes svojih političkih nalogodavaca", kaže se u Saopštenju Udruženja Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske.

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter