Veterani - čestitka za Dan Republike: Ne možemo zajedno sa dezerterima, profiterima i lažnim patriotama..


Veterani - čestitka za Dan Republike: Ne možemo zajedno sa dezerterima, profiterima i lažnim patriotama..

Javnosti se veoma zanimljivom čestitkom u povodu Dana Republike Srpske obratilo i Udruženje Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske:

„Svim pravim borcima, porodicama poginulih boraca i građanima Republike Srpske čestitamo Dan Republike. Vrijeme, događaji i stanje u kome se nalazi Republika Srpska i njen pošteni narod na žalost nisu za slavlje, ali obilježavanje Dana Republike Srpske je ponos i čast, prije svega, boraca, kao i ponos i čast cjelokupnog našeg naroda. Istinskim borcima i patriotama koji su stvaraoci Republike Srpske na obilježavanju ovog značajnog datuma ne dolikuje da bi ga zajedno obilježavali u prisustvu sa dezerterima, profiterima i lažnim patriotama, koji su zbog svojih ličnih i materijalnih interesa otvoreno i najdrastičnije u istoriji ovog prostora osiromašili i ugrozili narod i Republiku. Iz ovog razloga VOOR RS će sa svojim članovima i saborcima Dan Republike Srpske obilježiti dostojanstveno i časno sjećajući se svojih značajnih bitaka i događaja iz odbrambeno-otadžbinskog rata i svoje braće po oružju koji su dali živote, dijelove tijela i zdravlje za našu Republiku Srpsku. Pozivamo sve časne borce i građane da odaju počast i prisluže svijeće za pokoj duša svih naših poginulih i umrlih boraca Vojske Republike Srpske, i da ne dozvole nikome i nikada da ugasi plamen vječnosti naše Republike Srpske i sjećanje na Dan njenog nastanka. S vjerom u Boga i vječnost Republike Srpske“

Ovom čestitkom borci veterani se jasno ograđuju od dezertera, profitera i lažnih patriota koje prestavlja vlast Republike Srpske i pozivaju sve borce i istinske patriote koji se nisu prodali za novac i mnoge druge privilegije da na dostojanstven način obilježe ovaj dan Dan Republike Srpske i time još više osiguraju vječnost Republike Srpske.   

Foto naslovna: Lična arhiva
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter