Veliko interesovanje za prvu probu -Sanje Ilića i Balkanike- u Lisabonu (Video)


Veliko interesovanje za prvu probu -Sanje Ilića i Balkanike- u Lisabonu (Video)

Prva proba grupe „Sanja Ilić i Balkanika“, srpskih predstavnika na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, izazvala je brojne pozitivne reakcije, a intervjui nakon zvanične konferencije za medije su trajali više od dva sata.

Preko 30 novinarskih ekipa strpljivo je čekalo kako bi imalo priliku da sa Sanjom Ilićem i Balkanikom razgovora o pesmi Nova deca, ali i da sazna više o, kako kažu, „čudesnom spoju tradicionalnog i modernog“ koji se vidi u njihovom nastupu i načinu pevanja.

Prva konferencija za novinare „Sanje Ilića i Balkanike“ u Lisabonu.

Brojna pitanja bila su vezana i za bogatu karijeru Sanje Ilića, a evrovizijske novinare zanimalo je da napravi poređenje ovog takmičenja nekad i sada, s obzirom na to da je 1982. godine komponovao pesmu Halo, halo sa kojom je grupa „Aska“ predstavljala Jugoslaviju na „Evrosongu“ u Herogejtu.

O poruci pesme i samoj kompoziciji govorila je i koautorka pesme Nova deca Tatjana Karajanov.

Članovi grupe koji će se naći na velikoj evrovizijskoj sceni – Danica Krstić, Nevena Paripović, Iva Banićević, Mladen Lukić, Aleksandar Sale Radulović i Ljubomir Dimitrijević, priredili su pravo iznenađenjima svim prisutnim medijima i obožavaocima, kada su na konferenciji izveli pesmu Nova deca na portugalskom i time posebno privukli pažnju nacionalne televizije zemlje domaćina.

To je nova verzija pesme Nova deca i premijerno je izvedena danas u Lisabonu, dok je grupa već snimila englesku rege varijantu, kao i verziju pesme „bez struje“, koje se nalaze na zvaničnom promotivnom CD-u naše delegacije.

Raspored srpskog predstavnika je do detalja isplaniran i osmišljen kako bi se naša zemlja na najbolji način predstavila na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“.

Narednih dana delegacija će prisustvovati brojnim događajima koje organizuje zemlja domaćin, a već u četvrtak očekuje nas druga proba kojoj će prisustvovati dvostruko veći broj medija i obožavalaca.

Opšti utisak je da Srbiju očekuje dobar plasman u drugom polufinalu 10. maja, gde nastupa kao treća zemlja po redu.

Te večeri predstaviće se: Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Litvanija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina, a pravo glasa u polufinalu imaće isključivo publika i žiriji iz ovih zemalja.

VIDEO:


Izvor: RTS