Veliki uspjeh banjalučkog pravosuđa! Napokon održano pripremno ročište u aferi -Stranačko zapošljavanje- (Video)

Veliki uspjeh banjalučkog pravosuđa! Napokon održano pripremno ročište u aferi -Stranačko zapošljavanje- (Video)

Nedavno smo podsjećali na sramni slučaj stranačkog ucjenjivanja u banjalučkoj OŠ Branko Radičević gdje su, kao epilog cijele priče, bez posla ostale učiteljice Neda Micić i Nada Vasiljević koje već više od godinu dana čekaju na, pazite sad, barem uspješno pripremno ročište u njihovom slučaju pred Osnovnim sudom u Banjaluci.

Vjerovali ili ne, ali pripremno ročište je napokon održano prošle sedmice kod trećeg sudije koji je imenovan u ovom slučaju!

Nakon što je 25.11. prošle godine Sud donio Rješenje kojim se odbija učešće umješača, i opozvano ponovo pripremno ročište zakazano za 6.12. (jer je trebao proći rok za žalbu i sačekati pravosnažnost rješenja o učešću umješača), imenovan je novi sudija – Mario Vinac.

Prije njega na ovim predmetima bili sudije Nebojša Pejović (uhapšen nakon prvog pripremnog ročišta, koje je i tada odgođeno), a zatim nakon njega dodijeljeni su sudiji Dijani Gluhaković.

Pripremno ročište je napokon održano 30.marta, ali glavna rasprava je zakazana tek za septembar ove godine?!

Neobična odluka budući da je, prema našim izvorima iz pravnih krugova, praksa da se radni sporovi rješavaju urgentno i efikasno. Nada i Neda će konačnu pravdu u svojim slučajevima očito trebati čekati dvije godine a možda i više.

Advokat učiteljica je tražio par vještačenja i predložila je kao svjedoke i pojedine roditelje đaka iz razreda dvije učiteljice. Advokati odbrane odnosno škole, prema našim informacijama, negodovali su na ovaj zahtjev tužbe.

Saznajemo da će se na ročištu za glavnu raspravu polovinom septembra izvesti, između ostalog, i sljedeći dokazi:

- fotografija najave i fotografije o održavanju radionice političke partije Ujedinjena Srpska
- fotografija viber prepiske tužiteljice i Enee Hotić, tadašnje savjetnice ministra prosvjete i kulture
- fotografija viber poruke Enee Hotić u grupi 21.vijek, sa vidljivim isključenjem tužiteljice iz grupe

Završne riječi stranaka zakazane su za 14.septembar.

Oosnovna škola Branko Radičević, kao uostalom i sve škole u Srpskoj, po tvrdom i nepisanom pravilu, pripala je na upravljanje jednoj političkoj partiji. Branko Radičević je “pripao” Ujedinjenoj Srpskoj čiji kadar je ujedno i resorni ministar – Natalija Trivić. Mediji su mjesecima pisali o ovom slučaju, a u produkciji GERILA portala snimljen je i film o ovom slučaju.

 

Foto naslovna: Gerila.info/Neda Micić i Nada Vasiljević 
Video: Gerila Portal/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter