Velika izborna krađa u Republici Srpskoj: Opozicija najavljuje protestnu šetnju u Banjaluci u četvrtak (Foto)


Velika izborna krađa u Republici Srpskoj: Opozicija najavljuje protestnu šetnju u Banjaluci u četvrtak (Foto)

Opozicija je zbog sumnje u izbornu krađu najavila protestnu šetnju u Banjaluci, potvrđujući navode Gerile.

Danas smo objavili da će opozicija pozvati građane Republike Srpske na proteste zbog izborne krađe, prije svega, na izborima za nivo predsjednika Republike Srpske.

Protestna šetnja će biti organizovana u Banjaluci u četvrtak u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović, odakle će se šetati do Trga Krajine.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je da je očigledno došlo do prekrajanja izborne volje građana i to za predsjednika Republike Srpske koja je najvažnija pozicija po Ustavu.

“Evidentirano 35.000 nevažećih glasačkih listova, te na desetine biračkih mjesta gdje Trivićeva ima 0 glasova što je po njihovim podacima nemoguće”, naglasio je Borenović na konferenciji za novinare na kojoj je opozicija najavila proteste.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić poručila je da neće odustati od borbe za istinu.

“Pojedinim članovima biračkih odbora je prijećeno, a pojedinci su i maltretirani. Zbog njih ali i građana Republike Srpske ne smijem odustati”, naglašava Trivićeva.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović poručio je da će SDS i PDP tražiti od Centralne izborne komisije BiH otvaranje vreća i ponovo prebrojavanje glasova za predsjednika Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH.

“Zapisnici su prepravljani, upisivane su 0 za naše kandidate, a članovima biračkih odbora nije dozvoljeno slikanje zapisnika. Na jednom biračkom mjestu na kojem je registrovano 368 glasača, SNSD dobio 539 glasova.”, naglasio je Radović.

Podsjećamo, opozicija sumnja u regularnost izbora navodeći da je u izbornoj noći došlo do izborne krađe.

Izvor: gerila.info

Utvrditi šta se tačno nalazi u izbornim vrećama

"Ono što tražimo jeste da se ponovo prebroje glasovi u vrećama i to po svim propisima da se zna tačno koliko je ko od predsjedničkih kandidata dobio glasova i da li to odgovara prikazanom stanju u zapisnicima, koji su dostavljeni CIK-u", kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

„Nisam pokradena ja, pokraden je narod Republike Srpske", kaže Jelena Trivić, kojoj su u izbornoj noći pokradeni glasovi za predsjednika Republike Srpske.

Brojni su dokazi za krađu glasova koja se desila na biračkim mjestima širom Republike Srpske.

Dokazi, kako je najavila Trivićeva, sutra će biti predati CIK-u, ali i drugim nadležnim institucijama.

"Tražimo ponovno brojanje, to znači otvaranje vreća ako je neko pobijedio zašto se boji otvaranja vreća“, kaže ona i dodaje da treba ustanoviti da li je isto stanje u zapisnicima i u vrećama.

"Radi se o prekrajanju izborne volje građana u kojoj imamo nevjerovatne i apsurdne činjenice. I to za predsjednika RS, najvažniju poziciju i po Ustavu i značaju. 35.000 nevažećih glasaćih listića, preko 20.000 nevjerovatne razlike u samo tri grada, Doboju, Zvorniku i Prijedoru. Na desetine glasačkih mjesta gdje naš kandidat Jelena Trivić ima nula glasova. Na stotine mjesta gdje je ogromna razlika između našeg kandidata i kandidata režima, u odnosu 80 prema 20 % i više", kazao je Borenović naglašavajući da je u pitanju krađa koja se mjeri 80 do 100 hiljada glasova.

"Kako se nije desilo da Dodik na nekom izbornom mjestu ima nulu", pitao je Borenović.

On je podvukao da neće odustati od istine i da će ići do kraja.

"Ono što tražimo jeste da se ponovo prebroje glasovi u vrećama i to po svim propisima da se zna tačno koliko je ko od predsjedničkih kandidata dobio glasova i da li to odgovara prikazanom stanju u zapisnicima, koji su dostavljeni CIK-u", kazao je Borenović.

Iza zahtjeva da se otvore vreće i izvrši ponovo brojanje glasačkih listića i utvrđivanje istine stoji cijela opozicija.

Lideri i predsjednici opozicionih stranaka sutra će CIK-u zajedno sa predsjedničkim kandidatom Jelenom Trivić uložiti sve prikupljene dokaze o krađi glasova na biračkim mjestima širom Republike Srpske.

U četvrtak je u Banjaluci zakazan i protest zbog krađe glasova na izborima održanim u nedelju.

Izvor: rtvbn.com

Nezvanično: Zbog krađe na izborima opozicija će pozvati građane na proteste!

Opozicija u Republici Srpskoj pozvaće građane Republike Srpske na proteste zbog izborne krađe, prije svega, na izborima za nivo predsjednika Republike Srpske, nezvanično, zaznaje Gerila info.


Glasački materijal. FOTO: Gerila

Opozicija je u nekoliko navrata saopštila kako je stvarni pobjednik izbora za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić i da su uočene i zadokumentovane ogromne nepravilnosti i krađa glasova na biračkim mjestima. Gerila info je, juče, objavila da je, prema tvrdnjama nekoliko različitih izvora, sporno i sumnjivo oko 80 000 glasova i da su gotovo svi nevažeći glasovi, od 32 000 koliko ih ima, listići na kojima su građani glasali za kandidata PDP-a.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jutros je počela sa kontrolama glasačkih kutija i vreća jer je evidentirano da se u mnogim slučajevima zapisnici ne podudaraju sa stvarnim stanjem u vrećama.


Izbori 2022. FOTO: Gerila da li je pokradena volja građana?

Izvori Gerila info tvrde i da je velik broj sumnjivih listića za nivo Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija blizu je odluke da izbori za nivo predsjednika Republike Srpske budu ponovljeni. Za sada nema zvaničnog odgovora na naša pitanja iz ove institucije.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter