Veće bruke i blamaže nije bilo, Dodik treba da odgovara (Vide)

Veće bruke i blamaže nije bilo, Dodik treba da odgovara (Vide)

Da li će sankcije imati odgovorni, odnosno član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a trebalo bi zbog "ukradene" ikone jer veće blamaže i bruke za naš narod nije bilo, smatra Šarović.

Preedsjednik SDS Mirko Šarović u izjavi BN TV kaže da je strašno, ako je sve tačno, što se čuje u vezi ikone koju je Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu, koji je vraća darodavcu dok Interpol ne utvrdi njeno porijeklo.

Radi se o ikoni staroj tri vijeka, za koju Ukrajina tvrdi da pripada njima i traži da se razjasni odakle ona u rukama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"To znači da je ruskom sefu diplomatije Sergeju Lavrovu poklonjena ikona koja je ukradena iz nekog manastira u Ukrajini. Mislim da veće bruke i blamaže nije odavno bilo", kazao je Šarović, dodajući da će se to odraziti na odnose s Rusijom i BiH i Republikom Srpskom...

"Ne ulazim u to šta će uraditi Tužilaštvo BiH i neki drugi nadležni organi", kazao je Šarović, naglašavajući da je nemjerljiva politička šteta koja je nastala zbog "ukradene" ikone.

"Zbog ovakvih stvari svuda bi letjeli ministri inostranih poslova, mnogi drugi koji su u tome učestvovali. Da li će se to kod nas desiti i da li će sankcije imati odgovorni, odnosno član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a trebalo bi", kazao je Šarović, dodajući da je sve moguće.

"Kod nas je sve moguće, da se obrukamo do tog nivoa i da se ništa ne desi. Nadam se da ovog puta to tako neće moći proći jer je mrlja na cijelom našem narodu", kazao je Šarović.

Izvor: rtvbn