Važna pobjeda SDS sa partnerima u dva najveća grada

Važna pobjeda SDS sa partnerima u dva najveća grada

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je da je sa partnerima postignuta najznačajnija pobjeda u Bijeljini i Banjaluci.

Šarović je u izjavi za BN TV kazao da je ta stranka kada su upitanju načelnička i gradonačelnička mjesta postigla dobar rezultat.

“Kada su u pitanje načelnička i gradonačelnička mjesta moram da istaknem da smo postigli bolji rezultat nego prije 4 godine. Postoji dvije ili tri lokalne zajednice gdje smo bili na vlasti, a sada nismo, ali postoji najmanje šest, nadamo se i sedam novih gradova odnosno opština koje smo osvojili ili gdje smo postigli odličan rezultat u zbiru."

"Uz to smo sa našim partnerima ostvarili najznačajnije pobjede u Bijeljini i Banjaluci, dva najveća grada sa našim partnerom, Partijom demokratskog progresa", istakao je Šarović. 

Što se tiče odborničkih mjesta, kaže Šarović, u jednom broju sredina imamo podbačaj, kod nekih nemamo, to će biti predmet naše analize.

Naglašava da se mora imati u vidu, posebno za one koji sada nastoje da dokažu da sada SDS ima manje glasova, da je i to moguće, ali da i za to postoje razlozi.

“U odnosu na 2016. godinu je ukupno 100.000 glasača manje izašlo na izbore što će se odraziti i na ukupan broj glasova za odbornike i SDS-a, ali i drugih političkih organizacija. Objektivna je okolnost i to da postoje i dvije velike sredine, Bijeljina i Doboj gdje je Srpska demokratska stranka doživjela velike turbulencije, slom, i taj uticaj događaja odrazio se i na ove izbore", kazao je on.

Šarović je naglasio da sa DNS-om ima dobru saradnju.

"Mi sa DNS-om imamo dobru saradnju, saradnja i za ove lokalne izbor je ostvarena u mnogim lokalnim sredinama. U nekim nismo uspjeli i to zbog lokalnih odnosa rukovodstava naših stranaka, ali imali smo podršku u mnogim gradovima", kaže Šarović i dodaje: 

"Ta podrška se odrazila i na lokalne izbore tako da vjerujemo da će se i raspodjela i dogovor oko funkcionisanja vlasti u ovim opštinama implementirati tokom narednih dana."

"Sa DNS-om saradnja postoji, ona će se unaprijediti, ići ćemo na dogovor zajedničkim snagama kako bi postigli što veći uticaj, ne samo na lokalnom, nego i na republičkom, državnom nivou”, zaključio je Šarović. 

 


Izvor: rtvbn