Čuvena pjesma Tošeta Proeskog krije jezivu istinu: Stihovi su napisani u zatvoru, a posvećeni su njoj! (Video)


Čuvena pjesma Tošeta Proeskog krije jezivu istinu: Stihovi su napisani u zatvoru, a posvećeni su njoj! (Video)

Ni 14 godina od tragične smrti makedonskog slavuja javnost se ne miri sa gubitkom. Proslavljeni makedonski pjevač Toše Proeski tragično je nastradao na jučešnji dan, 16. oktobra 2007. godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Vijest o njegovoj smrti potresla je čitav region, a mnogi se ni danas, 14 godina nakon njegovog odlaska, ne mire sa velikim gubitkom.

Iako su njegov život i karijera uvijek bili česta tema medija, pojedini detalji ostali su malo poznati javnosti. Naime, malo ko zna da jedna od njegovih omiljenih pesama, “Soba za tugu”, krije jezivu istinu. Ove stihove, naime, navodno je napisao jedan zatvorenik koji je služio kaznu zbog ubistva ljubavnika svoje supruge, a posvetio ih je upravo njoj.

Tekst je kasnije dospio do Tošetovog menadžera, koji je predložio Tošetu da ih otpjeva. Kako su mediji ranije pisali, autor ovih stihova nije zahtijevao nikakvu novčanu nadoknadu, a jedino što je tražio bila je posveta na originalnom albumu, što je i dobio.

 

Foto naslovna: Printscreen/Youtube/Toše Proeski
Video: Toše Proeski OFC/youtube.com
Izvor: objektiv.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter