Ustanak naroda! Banjaluka 09.10.22, 18 h: Narod Srpske ustao protiv epske krađe glasova na izborima (Video-Uživo)

Ustanak naroda! Banjaluka 09.10.22, 18 h: Narod Srpske ustao protiv epske krađe glasova na izborima (Video-Uživo)

Novi opozicioni protest zbog krađe glasova na izborima održanim 2. oktobra zakazan je večeras za 18 časova u parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci, nakon čega je planirana mirna protestna šetnja do Trga Кrajine.

VIDEO PRENOS PROTESTA - UŽIVO:

 

 

 

Кandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić, predsjednik PDP-a Branislav Borenović i zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović objavili su video putem kojeg su se obratili građanima i poručili da nema stajanja i odustajanja:

- Republika Srpska nema cijenu. Ovo nije ničija lična borba, ni Branetova, ni Milanova, ni Vukanova, ni moja, ovo je borba svih nas. Nema stajanja, nema odustajanja, istjeraćemo ovo do kraja, zbog budućnosti Republike Srpske i njenog naroda – poručila je Trivićeva u videu.

 

Iako su izborne nepravilnosti zabilježene i tokom nekoliko prethodnih izbornih ciklusa, najdrastičnija i najbrutalnija krađa desila se 2. oktobra kada su glasovi Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske, pokradeni tokom kasnih noćnih sati.

Na ovaj način se traži otvaranje vreća s izbornim materijalom i ponovno brojanje kako bi se to uporedilo s zapisnicima biračkih odbora,

Posljednji protest je održan u četvrtak kada se u Banjaluku slilo na desetine hiljada građana kako bi digli glas protiv izborne krađe i nasilja koje se desilo u organizaciji režima na dan izbora, posebno u izbornoj noći.

Kandidat za predsjendika Jelena Trivić kazala je da nema pravo odustati od ove borbe i utvrđivanja istine u vezi izborne krađe.

"Nisam pokradena je, pokraden je narod", kazala je ona.

Bonus video:

 

Foto naslovna: Tomas Damjanović photography/Twitter
Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter