Ustaj narode, zar ne vidiš šta ti rade! Dok ima bar nešto da se spasi, što se spasiti može! (Foto)

Ustaj narode, zar ne vidiš šta ti rade! Dok ima bar nešto da se spasi, što se spasiti može! (Foto)

Imenovanje Kostadina Vasića delirijum drskosti, osionosti i bahatosti režima. Odluka Vlade Republike Srpske i premijera Radovana Nejakog Višković da poslanika Ujedinjene Srpske Kostadina Vasića imenuje za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje Republike Srpske predstavlja vrhunac drskosti, bahatosti, oholosti i bezobrazluka.

Veseli Kostadin je vrlo hrabar, jer nema ni srednju četvorostepenu srednju školu regularno završenu a prihvatio se da se stara o javnom zdravlju stanovništva, i on je lakmus papir i najbolji pokazatelj potpunog odsustva racionalnog rasuđivanja vlasti i moćnika koji su izgubili svaki kontakt sa stvarnošću.

Ne treba komentarisati i napadati marionetu Vasića, kome je stavljanje flastera na posjekotinu jedini dodir u životu sa medicinom i javnim zdravljem, već treba kritikovati ludake koji su ga postavili na ovu funkciju, premijera i ministre, naredbodavce Dodika i Stevandića. Ova sramna i skandalozna odluka Vlade je rukavica u lice i ruganje u lice narodu, ljekarima i medicinskim radnicima.

Nadam se da će ljekari i stručna javnost ustati protiv drskosti i bahatosti, nastavka poigravanja sa zdravljem stanovništva. Kao da su im malo bile afere „kiseonik“, „respiratori“ i druge, rekordna smrtnost u pandemiji i gruba poigravanja zdravljem nacije i građana, već su otišli tri koraka dalje u gaženju svih normi, pravila i ljudskih vrijednosti.

Stevandić, iako ljekar, nije želio da se prihvati funkcije direktora Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, već je poturio neškolovanog i nedostojnog Vasića, kako bi sa njime manipulisao i tjerao ga da potpisuje štetne ugovore, kao ranije Zeljkovića, i očito da je namjera da nastave sa pljačkom.

Ranije sam pisao o tome kako je Luka Petrović, direktor Elektroprivrede Republike Srpske, bez konkursa zaposlio Vasića u Elektroprivredu RS na mjesto zamjenika direktora u Direkciji operatora sistema podsticaja Elektroprivrede, sa kojom takođe nikada nije imao nikakve veze.

Ustaj narode, dok ima bar nešto da se spasi, što se spasiti može!

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: G.Šurlan
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter