Uskoro ćemo moći da zarađujemo i preko Twittera


Uskoro ćemo moći da zarađujemo i preko Twittera

Zahvaljujući jednoj korisnici Twittera, sada znamo kako Twitter namerava da implementuje opciju davanja napojnice.

Džek Dorsi i ekipa iz Twittera konstantno razmišljaju o načinima na koje mogu povećati broj korisnika, ali i unovčiti popularnost i trenutnu veliku korisničku bazu te mreže. Među potencijalnim novim opcijama već neko vreme spominje se mogućnost pokretanja grupa, kako bi se povezali korisnici s istim interesima poput sporta, muzike i slično, ali i dve opcije zahvaljujući kojima bi korisnici te mreže mogli da počnu da zarađuju novac.

Jedna od tih opcija su tzv. super pratioci, odnosno pretplata na mrežu i profile s kojom bi pratioci dobili nekakav ekskluzivan sadržaj koji ne bi bio dostupan onima koji neće plaćati pretplatu. Druga takva opcija trebalo bi svim korisnicima Twittera da omogući davanje napojnice osobama koje prate i čiji rad cene. Zahvaljujući jednoj korisnici te mreže, ove nedelje saznali smo kako bi trebalo da izgleda opcija davanja napojnice korisnicima Twittera.

Na profilu te društvene mreže, levo od opcija za praćenje, notifikacija i ikone tri tačkice (klikom na nju otvaraju se nove opcije na ovoj mreži) trebalo bi se pojaviti ikona novčanica. Klikom miša, odnosno dodirom prsta na ekranu telefona i tableta po toj ikoni, pojaviće se popis nekoliko platformi putem kojih će se moći platiti korisnicima. Među njima nalazi se i aplikacija Cash App (čiji je CEO šef Twittera Dorsi) potom Bandcamp, Patreon, PayPal i Venmo.

Osim na samom Twitteru, ova kompanija priprema i sličnu mogućnost davanja napojnice i unutar svog konkurenta Clubhouseu - Twitter Spacesa.

Iz Twittera o novim opcijama još ćute tako da nije poznato kada bi na korisničke profile mogli dodati opciju plaćanja napojnice, a nije poznato hoće li ta opcija biti dostupna svim korisnicima ili samo nekim popularnijim, s većim brojem pratilaca.

Izvor: b92

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter