Uragan Karolina -drma- NHL

Uragan Karolina -drma- NHL

U noći između petka i subote Karolina Hurikensi po četvrti put su savladali Njujork Ajlanderse, ali ovoga puta rezultatom 5:2 i plasirali se u finale Istoka.

Karolina Hurikensi su još u prvom kolu doigravanja napravili veliko iznenađenje eliminisavši aktuelnog šampiona NHL–a, Vašington Kapitalse da bi u drugom kolu na opšte iznenađenje počistili Njujork Ajlanderse sa 4:0 u seriji.

Hurikensi su na domaćem terenu rešili meč u svoju korist sjajnom igrom u drugoj trećini, kada su postigli čak tri pogotka. Nakon prvog dela igre rezultat je bio 1:1, a onda na scenu stupaju Teravainen, Mekeg i Vilijams, pa je Karolina došla do velike prednosti od 4:1.

Posle pogotka Svečinkova i vođstva tima iz Rolija postalo je jasno da će Karolina u finale konferencije, a konačnih 5:2 postavio je Nelson u samom finišu meča. Ovo će biti četvrto finale konferencije u istoriji Karoline, inače prvo još od 2009. godine kada su takođe igrali u finalu Istoka, a zanimljivo da od tada nisu odigrali ni jedan jedini plej of meč.

 

Foto naslovna: Grant Halverson/Getty Images
Izvor: b92.net