Upravo smo otkrili zašto je Luka Dončić zaigrao za Sloveniju, a ne za Srbiju

Upravo smo otkrili zašto je Luka Dončić zaigrao za Sloveniju, a ne za Srbiju

Sada će vam valjda mnogo toga biti jasnije kada je u pitanju slučaj jednog od najboljih košarkaša današnjice i njegovog izbora nacionalnog tima.

Prethodnih dana, već smo vam puno pisali ekskluzivne o ekskluzivnim informacijama koje smo dobili, vezanim za Luku Dončića, a danas vam predstavljamo još jednu.

Lukin rođak Dušan Dončić nam je otkrio nešto što je zanimalo celu Srbiju i Sloveniju - zašto je as Dalasa još pre nekoliko godina odabrao da igra za Zmajčeke, a ne za Orlove:

- Njegova majka je Slovenka. Otac se razveo od te prve žene, sada ima drugu ženu Srpkinju, ponovo se oženio. Verovatno je to dosta uticalo na njegovo sagledavanje cele priče - otkriva nam Dušan.

Kada se pročita ova izjava, deluje kao da ono što je pre dve godine sam Luka rekao novinarima, nije baš cela istina.

- Uopšte nisam razmišljao o pozivu. Uvek sam bio odlučan da igram za Sloveniju. Ovo je veoma važan dan za mene u mojoj karijeri. Korak napred i velika čast predstavljati zemlju - rekao je Dončić na početku priprema za Eurobasket 2017, koji je njegova selekcija i osvojila pobedom nad Srbijom u finalu..

Dakle, zaboravite na sve što ste čitali do sada, izgleda da je Luka imao i jake privatne razloge i motive da zaigra za aktuelne šampione Evrope.

Izvor: espreso.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks