Umro od očevih batina

Umro od očevih batina

DEČAK star nepuna tri meseca, preminuo je u petak, 7. avgusta, na Institutu za majku i dete u Beogradu od posledica teških telesnih povreda, koje mu je, kako se sumnja, još 25. juna naneo otac M. T. (29) iz Vršca.

Kako nezvanično saznajemo, mališan je posle prebijanja primljen na Institut sa poremećajem svesti i svim drugim tegobama koje prate to stanje. Uprkos naporima lekara, podlegao je povredama nakon 40 dana teške borbe za život. Nasilni otac je priveden istog dana, kada je, iz zasad nepoznatih razloga, pretukao svoju tada jednoipomesečnu bebu. Taj slučaj nasilja u porodici nadležnim organima je prijavila majka nesrećnog mališana, a, kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora, pretpostavlja se da je dečačić više puta bio zlostavljan. - Jednom su bebu doveli u bolnicu sa izgovorom da se zagrcnula tokom sisanja, ali su lekari već tada uočili sumnjive promene na njegovom telu - kaže naš izvor iz istrage.

Nezvanično saznajemo da je reč o mladom paru, koji je živeo u vanbračnoj zajednici. Do ovog slučaja nije bilo prijava nasilja u porodici, a ovo im je bilo prvo dete. S obzirom na to da je obdukcijom utvrđeno da je smrt bebe usledila kao posledica batinanja, slučaj je iz vršačkog tužilaštva prebačen u Više javno tužilaštvo u Pančevu. - Slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen još 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan kasnije određen pritvor - kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu i naglašavaju da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Pošto je mališan preminuo, slučaj je zbog težine krivičnog dela preuzelo Više javno tužilaštvo u Pančevu. Osumnjičeni M. T. će zbog prekvalifikacije dela ovih dana ponovo biti saslušan. U prethodne tri godine, otkako je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, evidentirano je 1.715 dece koja su bila žrtve nasilja. Prema podacima Unicefa, 17 odsto dece izloženo je fizičkom kažnjavanju, koje je najzastupljenije kod mališana uzrasta između tri i četiri godine.

JAŠARI I ALBIĆ

NEDAVNO je Ferdi Jašari (22) iz Zemuna osuđen na 14 godina zatvora jer je u novembru 2018. nasmrt pretukao svoju petomesečnu ćerkicu. Nesrećnom detetu naneo je smrtonosne povrede udarajući je pesnicama.

Maja 2019, Zoran Albić (25) uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju pastorku, Lunu F. (3) u selu Prahovo kod Negotina. On je devojčicu pretukao u kući, a zatim je bacio sa terase kako bi prikrio zločin. On je optužen da je kobne noći pijan i nervozan došao kući i počeo je da baca stvari. Kako se tvrdi, vikao je na dete da ućuti, ali Luna je sve glasnije plakala, pa je Albić počeo da je tuče.

Izvor: novosti.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks