Umjesto novog puta nova laž: Ogoljena prevara - na Tjentištu nema ni radnika, ni mašina ni crvenog tepiha (Video)


Umjesto novog puta nova laž: Ogoljena prevara - na Tjentištu nema ni radnika, ni mašina ni crvenog tepiha (Video)

Samo par sati nakon izvedene predstave pred kamerama i navodnog svečanog početka radova na izgradnji nove trase puta od Tjentišta do Foče, na „gradilištu“ nije bilo nijednog radnika, niti mašina i crvenog tepiha, a i najzagriženijim pristalicama vlasti je jasno da se radi o novoj prevari.

Za potrebe ceremonije i snimanja od firme PAVGORD iznajmljena su na par sati dva kamiona i jedan bager, a čim su kamere ugašene crveni tepih je smotan i vraćem u Banjaluku, skupa sa svitom, a od svega je ostalo samo par posječenih stabala, blato i ugažena zemlja pored puta.

Ni kuća se ne može graditi bez projekta niti na tuđem zemljištu a ne put dug nekoliko kilometara. Putevi Srpske nisu izvršili eksproprijaciju zemljišta i parcela na budućoj trasi puta, ako se ikada napravi, a nije urađen ni projekat, pa je jasno da je sve samo manipulacija i nova prevara vlasti, pokušaj da se umiri nezadovoljstvo naivnih Hercegovaca, koje godinama vlasti prevode žedne preko vode lažnim obećanjima, podvalama i obmanama.

O ovoj temi će biti tek govora, posebno na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja počinje u utorak, kao i na druge načine. Njihova blokada puta Foča – Sarajevo preduprijedila je donekle našu akciju, jer smo najavili institucijama protest i blokadu ove dionice puta, ali nećemo odustati od otpora i radikalnih mjera zbog maćehinskog odnosa prema Hercegovini.

Pogledajte u video prilogu veliku bruku sa Tjentišta i izvještaj sa lica mjesta kojom sam ogolio novu veliku podvalu premijera Radovana Viškovića i marionetske Vlade Republike Srpske. .

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter