Ukinuta javna kuhinja: U -boljem BH entitetu- i u SNSD-ovom Prijedoru nema više para za sirotinju (Video)


Ukinuta javna kuhinja: U -boljem BH entitetu- i u SNSD-ovom Prijedoru nema više para za sirotinju (Video)

Sirotinjo i Bogu si teška – zatvorena javna kuhinja u Ljubiji jer u budžetu Prijedora nema novaca. Prije nekoliko dana zatvorena je javna kuhinja u Ljubiji kod Prijedora, što je teško pogodilo veliki broj korisnika koji su imali neku sigurnost da prežive i imaju jedan obrok dnevno. Razlog zbog čega je 150 korisnika izgubilo obrok je nevjerovatan – u budžetu grada navodno nema sredstava, oko 7 500 maraka mjesečno.

I dok za jednog čovjeka, Uzurpatora iz Palate Republike ima čak 56 miliona maraka godišnje, za funkcionisanje njegovog kabineta, bez troškova prevoza i obezbjeđenja, za sirotinju nemaju ni mrvice. Da li je moguće da u budžetu grada Prijedora, koji iznosi oko 60 miliona maraka, nema 90 000 maraka za Javnu narodnu kuhinju u Ljubiji kako bi 150 siromašnih građana imalo obrok i kakvu-takvu sigurnost tokom zime?

Pogledajte nevjerovatan video iz Dnevnika BN televizije, novinara Stanislava Jakice, o razlozima zatvaranja Javne kuhinje…

 

Ovaj šokantan prilog i vijest izazvao je brojna reagovanja i kritike na račun gradonačelnika i vlasti u Prijedoru. Tim povodom pismo gradonačniku Prijedora Slobodanu Javoru, kao i Miloradu Dodilu i Radovanu Viškoviću uputila je i Petra Šmuc, poznati dobrotvor iz Beča, koje prenosim u cjelosti…

5.11.2022 Bec
Radi se o Javnoj kuhinji u Ljubiji.
Otvoreno pismo.
Milorad Dodik
Slobodan Javor

Presjednice Dodik,vama se obracam kao jedna humana osoba koja obilazi vec 11 godina ugrozene familije.
Takodjer obracam se i vama Gradonacelice Javor
Potresla me je jako prica kad sam cula da zatvarate javnu kuhinju u Ljubiji.
Dali je to moguce,da uzimate skrisku hljeba iz usta siromasnom i nemocnom narodu,koji su bolesni ili stari i neprimaju nikakvu pomoc?
Zasto za sve ima novca ali za sirotinju nema?
Koliko ste bacili novca za proklete izbore? A narodu otimate HRANU iz usta?!
Dali trebaju ovih 40-50 osoba koje su se hranili iz javne kuhinje da UMRU od gladi ? Hocetel Vi presjednice i Gradonacelnice biti srecni? Dali cete moci mirno spavat kad znate da oni moraju gladni lec a vi ste napunili vas trbuh? Vasa djeca i vasa rodbina sigurno ne gladuju jer vi dobro zaradjujete da bih njih obezbedili. Puno sam se nagledala bolesnog,nemocnog naroda ali da neko gladuje to vam nemozem kroz prste progledat jer Vi ste Vlast i Vi trebate ciniti dobro da niko ne bude GLADAN.
Dali je moguce da pravite mostove,zgrade,puteve,ogromne milione ulazete a dozvoljavate da narod umire od GLADI.
Presjednice Dodik,ja vas preklinjem,ne cinite ovim jadnim osobama tako nesta nego otvorite i uplatite novac za tu javnu kuhinju odma,da narod dalje ima gdje da se hrani.
Pricat i hvalite se,kako je RS stabilna Republika a narodu otimate hranu. Bog je veliki i sve vidi.
Sjetite se da vasa djeca i unucad sve imaju pa cak i pticije mlijeko mogu sebi priustit a ova majka ima bolesnu cerku a primanja ne dobija.Znatel vi kako je jednoj majki koja lomi prste i place a mora gladna da legne?
Pitam vas samo,imatel dusu i karaktera i malo? Ako je imate dokazite meni i cijelom nasem napacenom narodu i pod hitno otvorite da narod ima sta da JEDE.
Ovo je jedna velika bruka za nasu RS
Rijec GLADAN je naj bolnija… Ako ste ljudi onda ce te svatit mene zasto vam ovo pisem. Treba covjek ciniti i za druge dobra djela a ne samo za sebe.
Sa postovanjem i u nadi da cu dobit pozitivan odgovor.
Petra Smuc
Austrija/Bec

Piše: Nebojša Vukanović
Video: BN Televizija
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter