Uhapšena pevačica Romana Panić

Uhapšena pevačica Romana Panić

Pevačica Romana P. (45) i njen dečko Filip M. (40) lišeni su slobode u Brizbejnu zbog zloupotrebe platnih kartica, potvrđeno je "Novostima"

Pevačica Romana P. (45) uhapšena je sa svojim dečkom Filipom M. (40) u Brizbejnu, potvrđeno je "Novostima" iz krugova bliskih paru.

Oni su u Australiju došli kao turisti, a namera im je zapravo bila da zloupotrebom platnih kartica dođu do novca, tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenose australijski mediji.

Prema izveštajima tamošnje policije srpski par je u Brizbenju prikupio bankovne podatke 35 osoba. Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati i na održavanje kazne.

Filip M. je dobio 14 meseci zatvora, Romana P. 12, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Detalji hapšenja Romane i Filipa

Tragom vesti da su Romana P. i dečko Filip M. optuženi u Australiji zbog zloupotrebe platnih kartica nepoznatih ljudi, “Novosti” su stigle do puta kojim je par stigao do dalekog kontinenta.

Poznata pevačica je u emotivnoj vezi sa Filipom već nekoliko godina i zajedno su živeli u Italiji. Odlučili su se da im nova baza, tokom pandemije od virusa korona, bude daleka i nepoznata Australija, u koju su otišli marta meseca.

Vremenom su “ispekli zanat” prevara na bankomatima, tako što su naučili kako da snimaju brojeve kartica koje se ubace u isti i kasnije prikupljene podatke koriste za skidanje novca. Prva stanica im je bio Brizbejn i nisu se u njemu dugo zadržali – brzo su “pali”, ispričao je za “Novosti” izvor blizak uhapšenom paru.

Po našim saznanjima, Romana i Filip su duže od mesec dana u pritvoru, gde su čekali podizanje optužnice i presudu. Presuda je stigla ovih dana, a par nije imao nameru da se žali nego se odlučio na priznanje.

Pevačica je dobila 12 meseci zatvora, a njen partner 14. Kao stranci moći će da budu pušteni pre isteka roka, uz uslovnu kaznu na nekoliko godina. Po izlasku iz zatvora sledi im deportaciju u Evropu i zabrana ulaska u Australiju.

Interpol još u aprilu tragao za Romanom

Kako saznaju "Novosti" MUP Republike Srpske je još u aprilu ove godine, od strane Interpola Beč, dobio zahtev za proveru podataka u vezi sa pevačicom Romanom Panić

- Cilj provere bili su njeni lični podaci, kao i eventualna ranija povezanost s kriminalnim aktivnostima. Međutim, njen dosije je čist i nikada ranije nije evidentirana kao izvršilac bilo kojeg krivičnog dela - kaže odlično obavešteni izvor.

Podsetimo, pevačica Romana P. (45) uhapšena je sa svojim dečkom Filipom M. (40) u Brizbejnu.

Oni su u Australiju došli kao turisti, a namera im je zapravo bila da zloupotrebom platnih kartica dođu do novca, tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenose australijski mediji.

Izvor: novosti.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks