Uhapšen još jedan čovjek blizak Nenadu Stevandiću: Jesu li Stevandić i njegova US -jači- od zakona?

Uhapšen još jedan čovjek blizak Nenadu Stevandiću: Jesu li Stevandić i njegova US -jači- od zakona?

Slučaj Zeljković i drugi - U Banjaluci hapšenje, u I.Sarajevu izvještaj protiv direktora bolnice. Banjalučanin Sani Crljić juče je uhapšen u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a pretresene su i prostorije firme u kojoj je Crljić direktor, “Sineks laboratorija” u Banjaluci, a pod sumnjom da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i to u slučaju koji se vodi protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

Portal Gerila.info saznaje da se Crljić privatno druži sa Nenadom Stevandićem, predsjednikom Ujedinjene Srpske, čiji je kadar i ranije uhapšeni Zeljković.

Mediji su ranije objavili da je Marković prilikom ispitivanja od strane Tužilaštva priznao kako je Zeljkoviću “na ruke” odnio 250.000 KM. Kako su mediji objavljivali, Marković je rekao da je Zeljkoviću novac predavao u prostorijama “Ujedinjene Srpske” u Banjaluci, a da je primjetio da je  prilikom svake primopredaje novca, u prostorije stranke dolazio i Stevandić i odlazio u svoju kancelariju. Ipak, Marković je negirao da se viđao lično sa Stevandićem, niti da je ikada na bilo koji način poslovao dirketno sa predsjednikom US.

Pretresi su obavljeni u Banjaluci, a po naredni Okružnog suda, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

” Pretresi su izvršeni radi pronalaska predmeta i tragova koji se mogu dovesti u vezi sa u krivičnim predmetom protiv Branislava Zeljkovića i drugih, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. Tokom pretresa pronađeni su određeni predmeti i dokumentacija koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, potvrđeno nam je u MUP-u RS.

Foto: Ilustracija

Istovremeno, službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv N.Š. iz Istočne Ilidže i Đ.S. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su kao odgovorna lica u pravnim licima počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Foto naslovna: Ilustracija/Gerila.info
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter