Uhapšen Džejk Andželi zbog upada u Kapitol


Uhapšen Džejk Andželi zbog upada u Kapitol

Džejk Andželi, koji sebe naziva "šamanom Kanona" i koji je upao Kapitol u Vašingtonu go do pojasa noseći kapu sa rogovima, uhapšen je i nalazi se u pritvoru, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

Andželi je u srijedu fotografisan kako go do pojasa, noseći krznenu kapu sa rogovima, ofarbanim licem i kopljem stoji u zgradi Kongresa tokom protesta na Kapitolu.

Džejkob Entoni Čensli, zvani Džejk Andželi iz Arizone, optužen je za upad i ostanak u zgradi ili na terenu bez legalnog ovlašćenja i za nasilni ulazak i izgredničko ponašanje na tlu Kapitola, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Kako je napomenuto, Čensli je identifikovan kao čovjek koji je ušao u zgradu Kapitola noseći kapu sa rogovima, plašt od medvjeđe kože, crvenu, bijelu i plavu boju na licu i tamne pantalone.

"Ovaj pojedinac je nosio koplje, približno 6 stopa dužine, sa američkom zastavom vezanom odmah ispod oštrice", navodi se u saopštenju.

Andželi se pojavio na više pro-Trampovih protesta u Finiksu, u Arizoni, a poznat je kao "šaman Kanona", javlja Si-Bi-Es.

Andželi je ranije rekao da koristi šešir i da farba lice kako bi privukao pažnju i da bi mogao bolje da podjeli svoja uvjerenja o Kanonu.

Izvor:srna/n.n.