Udruženje Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske obilježilo Vidovdan i u Bijeljini (Foto)


Udruženje Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske obilježilo Vidovdan i u Bijeljini (Foto)

Udruženje Veterani odbrambeno otadžbinskog rata je danas, na Vidovdan, položilo cvijeće na centralni spomenik palim borcima na glavnom trgu u Bijeljini i izvelo jednu vrstu performansa, postavljajući ruže i lesonitne ploče sa svojim logom, grbovima i imenima gradova i opština u kojima Udruženje egzistira.

Ova aktivnost je dogovorena na organima Udruženja, po povratku sa Protesta održanih protekle sedmice u Banja Luci, kada su analizirani efekti tih protesta i data puna podrška rukovodstvu Udruženja. Tada je dogovoreno da se Udruženje odlučnije nametne kao veoma važan faktor u borbi za prava boraca i da se danas uključi u obiljažavanje Vidovdana. 

Tridesetak pripadnika Udruženja je polaganjem cvijeća i svojim performansom, održanim danas u 10 časova, izazvalo veliku pažnju prolaznika.

Nakon Udruženja Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske, tačno u podne su cvijeće i vijence položile i druge zvanične delegacije. Za to vrijeme je ikonografija Veterana sklonjena a nakon nekih pola sata vraćena na mjesto na kome su je ostavili veterani, na čemu su oni zahvalni drugim učesnicima obilježavanja Vidovdana, kaže se u njihovim kratkim izjavama danas za Infomedia Balkan.

“Cilj je,” kažu Veterani, “da se javnost više i bolje upozna sa radom i postojanjem našeg Udruženja a sve za dobrobit svih boraca VRS. Nema stajanja, idemo dalje!” 

Foto naslovna: Arhiva/Facebook/Infomedia Balkan
Izvor: Infomedia Balkan 

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter