Čudo! Za sve kriv pokojni Bobar i radnici banke, niko drugi nije znao ništa, ne znaju ni gdje su pare? (Video)

Čudo! Za sve kriv pokojni Bobar i radnici banke, niko drugi nije znao ništa, ne znaju ni gdje su pare? (Video)

Slavica Injac oslobođena u slučaju "Bobar banke". Bivša direktorka Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac oslobođena je optužnice.

Predsjedavajući sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda Branimir Jukić je rekao da nije dokazano ono što joj se stavlja na teret.

Suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac trajalo je čak šest godina. Održana su 42 ročišta, na kojima je saslušano preko 50 svjedoka, a tokom procesa je izvedeno i nekoliko hiljada dokaza.  

Optužnicu protiv Slavice Injac i još 15 osoba podiglo je Tužilaštvo BiH 2017. godine, da bi kasnije Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske izmijenilo optužnicu kada je Injac na teret stavljeno blaže krivično djelo - nesavjesno poslovanje.

Ona se sa još 15 osoba teretila za propast Bobar banke odnosno da je prema ovoj banci Agencija postupala sa previše komoditeta, propuštala nadzor, tolerisala ponašanje banke čime je, prema optužnici, pomogla da banka na kraju propadne.

Na taj način je pričinjena šteta od 122,5 miliona maraka.

 

Video: BN Televizija/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Očekivani debakl pravosuđa: Dodikov Okružni sud Banjaluka svu krivicu svalio na pokojnog Gavrila Bobara, samo mu nije izrekao “vječnu kaznu”, a Slavicu Injac oslobodio, iako je ključni krivac za štetu od 122,5 miliona KM

Presuda Slavici Injac, bivšoj direktorici Agencije za bankarstvo, u slučaju propasti “Bobar banke” je sramna, ali i očekivana.

Sramna, jer je oslobođena i jer je morala znati u kakvoj dubiozi je “Bobar banka”, a očekivana, jer je Okružni sud Banjaluka pod punom kontrolom Milorada Dodika.

Injac i još 15 lica bili su optuženi da su pričinili materijalnu štetu od 122,5 miliona KM; Optužilo ih je Tužilaštvo BiH još 2017. godine, a do dana današnjeg nije riješen taj predmet.  

I Tužilaštvo BiH je i dalje pod punom političkom kontrolom, a uticaji su iz nekoliko centara moći - najmanje četiri!

Dio optužnice vezan za Slavicu Injac izdvojen je, a razlog za to je jednostavan - da bi punu kontrolu nad procesom imao Dodik preko svog Okružnog suda u Banjaluci.

Nemam potrebe da podsjećam na taj slučaj - koga interesuje može naći na blogu sve od tekstova do dokumentarnih filmova.

Mrtvo, teško korumpirano pravosuđe imalo je jedinstvenu priliku da se današnjom presudom samorastoči u ništa tako što bi presudilo pokojnog Gavrila Bobara na "vječnu kaznu", jer je prema njima za sve kriv samo on i niko više.

Sretna okolnost za Okružni sud Banjaluka bila je što je Bobar preminuo, pa ne može da iz groba svjedoči ko mu je sve naređivao da vrši niz nezakonitih, teških kriminalnih transakcija.

Zaista je "teško" znati ko je to činio! 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter