Ubica odsjekao muškarcu glavu vičući Alahu Akbar (Video)

Ubica odsjekao muškarcu glavu vičući Alahu Akbar (Video)

Francuska policija ustrijelila je večeras muškarca koji je nožem napao drugu osobu u blizini Pariza i odrubio mu glavu, saopštila je policija. Francuski antiteroristički tužilac izjavio je da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu sjeverozapadno od Pariza. Drugi policijski izvor rekao je da su svjedoci čuli napadača kako viče "Alahu Akbar", ili "Bog je velik".

Francuski mediji pišu da je žrtva bila nastavnik obližnje škole, a da je napadač bio roditelj učenika. Policija nije potvrdila te navode.  

Foto naslovna: EPA-EFE/Ian Langsdon
Izvor: tanjug.rs/Infomedia Balkan

SA NAPADAČEM OČI U OČI: Pretio policiji nožem, detalji stravičnog zločina u Parizu

STRAVIČAN zločin dogodio se u petak popodne, kada je napadač odsekao glavu žrtvi u predgrađu Pariza, nasred ulice, oko 17 sati popodne, u mestu Konflen Sent Onore u oblasti Ivlin, na tridesetak kilometara severozapadno od francuske prestonice. Opštinska policija je obavestila svoje kolege antikriminalističke policije da je pronađeno telo muškarca bez glave, posle čega se interventna ekipa pojavila za svega nekoliko minuta.

Susreli su se u obližnjem mestu Eranji oči u oči s napadačem koji je i njima zapretio nožem dugim više desetina santimetara. Policajci su tražili da se preda, ali je on to odbio, a kada se ustremio na njih, usledili su pucnji iz službenog oružja. Ubrzo je preminuo od posledica ranjavanja.

Napad se dogodio u mirnom kraju, u blizini škole, u vreme kad deca izlaze s produžene nastave, pred dosta svedoka. Sud je odmah pokrenuo antiterorističku istragu. Ministar untutrašnjih poslova Žerald Darmanen je zbog toga prekinuo službenu posetu Maroku i uputio se na mesto zločina.

Ceo okrug je u petak uveče bio pod jakim policijskim nadzorom. Građani su pozvani da ostanu kod svojih kuća i da ne izlaze na ulicu.

Piše: Stalni dopisnik Novosti iz Pariza G. Čvorović
Izvor: novosti.rs

STRAVIČAN NAPAD U PARIZU: Kod škole hladnokrvno ubijen učitelj, ubica mu odrubio glavu? (VIDEO)

Francuska policija ustrijelila je večeras oko 17.10 sati muškarca koji je nožem napao drugu osobu u predrađu Pariza i odrubio mu glavu, saopćila je policija.

Desilo se to u Éragny-sur-Oiseu, na bulevaru Salengro. Prethodno je policija otkrila obezglavljeno tijelo na trgu Place René-Picard, u okrugu Hautes-Roches, na rubu Eragny-sur-Oisea.

VIDEO:

 

Osumnjičeni je primijećen nekoliko stotina metara dalje, sam u svom automobilu. Izašao je iz auta mašući nožem, oglušio se na upozorenja policije i tako prisilio organe reda da otvore vatru i ubiju ga.

"Bila sam u svojoj sobi i vani sam čula vrisku. Neko je govorio 'Lezi na zemlju, licem prema dolje!'. Počeli su pucati. Bilo je nekoliko hitaca i čuo sam 'pojedinac neutraliziran'", rekla je jedna mještanka.

Policija je kazala novinarima da je obezglavljena žrtva bio učitelj, a zločin se dogodilo u blizini škole.

Video: Euronews/youtube.com
Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks