U -zemlji čuda- je -otuđena- i OS(B)A i može da radi šta hoće: Šarović poziva Tegeltiju da izvrši njenu kontrolu

U -zemlji čuda- je -otuđena- i OS(B)A i može da radi šta hoće: Šarović poziva Tegeltiju da izvrši njenu kontrolu

Predsjednik SDS Mirko Šarović jutros je uputio javni poziv predsjedavajućem Savjeta Ministara BiH Zoranu Tegeltiju da hitno sazove Izvršni obavještajni odbor i tako ostvari uvid i kontrolu u vezi postojanja spiskova ljudi kojima je zabranjen ulazak u BiH.

"Pozivam Zorana Tegeltiju, predsjedavajućeg Savjeta ministara, koji po funkciji predsjedava ovim važnim tijelom, čija je uloga da vrši nadzor nad obavještajnim sektorom da sazove Odbor i stavi na dnevni red ovo pitanje koje sve više zaokuplja pažnju javnosti u BiH", rekao je Šarović komentarišući najnoviju zabranu ulaska u BiH beogradskom advokatu Goranu Petronijeviću.

"Neprihvatljivo je da se u zemlju zabrani ulazak advokatima ili bilo kome drugom samo zbog njihovog društvenog rada, ma šta to bilo i sviđalo se to nekome ili ne", naglasio je Šarović u izjavi BN-u.

On dalje navodi da predsedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija po funkciji vodi ovaj obavješajni organ.

"Tegeltija je dužan da se oglasi, preduzme odgovarajuće korake i donese odgovarajuće odluke. To je jedini ispravni put i Tegeltijina dužnost i obaveza!", rekao je Šarović, navodeći da je neprihvatljivo samostalno djelovanje Obavještajno-bezbjednosne agencije.

"BiH mora imati veću društvenu kontrolu. Na potezu sada moraju biti institucije u zemlji koje su dužne da ostvare nadzor nad ovim sve češćim potezima ključnog obavještajnog tijela u BiH čije djelovanje može izazvati ozbiljne negativne društvene kontraefekte. Po ovom pitanju treba ostvariti uvid i kontrolu i zauzeti jasan stav", rekao je Šarović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter