U zavjeri protiv Vučića i neki ministri iz SNS

U zavjeri protiv Vučića i neki ministri iz SNS

- Siguran sam da su se ljudi iz SNS za koje sam rekao da misle da su jači od predsjednika Aleksandra Vučića i sami prepoznali. Čekam da se pogledamo u oči na sjednici najviših stranačkih organa, pa da vidimo ko je ko, i ko to misli da može biti jači od predsjednika Vučića.

Ovo kaže u intervjuu beogradskim Novostima potpredsjednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On vjeruje da će se ubrzo saznati i istina i imena odgovornih koji stoje iza pokušaja ubistva, prisluškivanja i praćenja predsjednika Vučića i njegove porodice.

Na pitanje na šta i na koga konkretno misli kada kaže da postoji klika u stranci koja je vjerovatno preuzela dio kontrole državnog sistema, on odgovara da među njima ima i ministara, i direktora, i drugih stranačkih funkcionera.

"Na sreću, samo su pokušali da preuzmu dio države. Nije Srbija igračka, niti nečija privatna prćija. I niko od njih nije bogomdan, već su do svih tih položaja došli isključivo zahvaljujući SNS, koja uživa istorijsko povjerenje građana. I uvijek smo govorili da sa tim nema kockanja. I zato oni koji su prokockali povjerenje građana, koji su radili za sebe a protiv države, koji su kombinovali, otimali, šurovali sa kriminalcima, pa se i preigrali u svemu tome, moraju da odgovaraju. I odgovaraće, kazao je Vučević.

Odgovarajući na pitanje ima li objektivne odgovornosti Nebojše Stefanovića za stvaranje paralelne strukture u MUP, ali i stranci, on kaže da je to pitanje za tužilaštvo i sudske organe.

"Niko ne sme biti aboliran odgovornosti, ukoliko se utvrdi njegova krivica. I nije bitno da li se zove Nebojša, Milan, Miloš ili kako god, kao što nije bitno ni koliko dugo ima člansku knjižicu stranke, ni ko su mu prijatelji ili kumovi", kazao je Vučević.

On vjeruje da će država položiti ovaj ispit.

"I znao sam da se predsjednik nije nimalo šalio kad je najavio beskrupuloznu borbu protiv mafije i organizovanog kriminala, raskrinkavanje njihovih veza sa državnim organima, i trajno presijecanje tih lanaca. To je borba za budućnost Srbije, za slobodu, za razvoj, za vladavinu zakona. I kako vrijeme prolazi, mislim da je sramota sve one koji su sumnjali u namjere države, i govorili da su u pitanju spinovi i marketinška kampanja", kazao je Vučević.

- Kako je predsjednik Vučić reagovao kada ste mu prenijeli vaše sumnje u vezi sa pojedincima iz stranke koji, kako kažete, imaju velike političke ambicije, on odgovara:

- To ću ipak zadržati za sebe. Ne radi se o ljudima koji imaju velike političke ambicije, već bolesne političke ambicije.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter