U subotu, u 13 h, veliki sarajevski protest za Davida i Dženana (Foto)

U subotu, u 13 h, veliki sarajevski protest za Davida i Dženana (Foto)

U subotu, u 13 h, veliki sarajevski protest za Davida i Dženana (Foto)

Za subotu, u 13 časova, u Sarajevu je najavljen veliki protest koji organizuju grupe Pravda za Davida i Pravda za Dženana.

Protest u Sarajevu biće održan ispred Narodnog pozorišta a iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida” pozvali su građane da dođu na okupljanje koje je podrška očevima ubijenih mladića Davida i Dženana. Najavljeno je da će u Sarajevu biti majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović a moguće je, najavili su iz Pravde za Davida, da se u Sarajevu pojavi i Davor Dragičević.

“Želim ovom prilikom da pozovem sve ljude koji su zainteresovani i imaju želju u mogućnost da dođu na protest u Sarajevo a naglašavam da će iz Banjaluke a ne samo Banjaluke biti organizovan besplatan prevoz pa pozivam sve one koji nisu u mogućnosti a žele da idu da nam se jave. Protest je odobren i jedino što smo zamoljeni jeste da se koliko je to god moguće pridržavamo epidemioloških mjera”, rekao je Ozren Perduv.

Okupljenima u Sarajevu će se obratiti i advokat Ifet Feraget ali i ljudi koji su doživjele sudbine slične onima koje su doživjeli porodice Memić i Dragičević a čije priče nisu u tolikoj mjeri eksponirane u javnosti.

Kada je u pitanju slučaj ubistva Davida Dragičevića tu istragu je preuzelo Tužilaštvo BiH za sada bez većih rezultata. U slučaju Memić je podignuta optužnica ali iz grupe Pravda za Davida očekuju da optužnica bude podugnuta i proširena u oba slučaja i na pojedince iz pravosuđa Banjaluke i Sarajeva. Perduv je rekao da je jedini interes grupe Pravda za Davida da slučaj Dragičević bude završen do kraja i da ih ne zanima politička priča oko glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordane Tadić. Perduv je rekao da će iz grupe jasno izraziti nezadovoljstvo radom Tužilaštva BiH ukoliko krenu istim smjerom kao što je u slučaju ubistva Davida Dragičevića išlo Okružno tužilaštvo u Banjaluci. Grupa Pravda za Davida je u toku 2018. godine organizovala nekoliko velikih skupova u Banjaluci tražeći da se otkriju imena ubica Davida Dragičevića. Na jednom od tih velikih skupova prisutnima se obratio i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića. Skupove na koje je dolazilo nekoliko desetina hiljada građana režimski mediji su predstavljali kao rušenje Republike Srpske a policija je krajem 2018. godine upotrebom sile, hapšenjima i krivičnim prijavama spriječila dalja velika okupljanja.

Foto naslovna: Gerila.info/Pravda za Davida
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter