U SNSD nastupila prava pometnja!? Počela istraga Marfijevaca u sopstvenim redovima (Foto/Video)


U SNSD nastupila prava pometnja!? Počela istraga Marfijevaca u sopstvenim redovima (Foto/Video)

Prvi pijetlovi koji zakukuriču prije zore završe u loncu, što pokazuje primjer mlađanog Momčila Antonića. Njegovom smjenom počela je velika čistka i istraga Marfijevaca u SNSD-u, koja je karakteristična za autokratske i totalitarne sisteme, a u javnosti se oglašavaju jezuiti Partije, po nalogu šefa, šaljući prijeteće poruke kako će završiti svi koji javno progovore o kriminalu, pljački i anarhiji.

Čim je zakukurikao tvitom mlađani i neiskusni Momčilo Antonić, kome je stigao munjevito katil-ferman iz Laktaša jer je podržao Lazara Prodanovića, koji je pokrenuo lavinu. Kapo di tuti kapi ćuti i prati, pomno gleda hoće li još ko smjeti da progovori i iskoči kako bi mu odrubio glavu, kao i kćerka Gorica koja se začudo na „tviteru“ nije oglasila da zaštiti svog pulena Antonića, sa kojim je u tandemu skupa napadala Vlada Đajića.

Zato su na mig sa vrha iskočili jurišnici Partije da pošalju mafijaške poruke kako će proći svi koji prekrše OMERTU, mafijaški zavjet ćutanja u Partiji, i odvaže se da progovore o kriminalu, korupciji i pljački naroda. Drug Elek javio se „tvitom“ sa Jahorine i najavio kako će proći svi koji krenu Lazarevim putem i daju mu podršku, a sve je podebljala Sanja Vulić velikim intervjuu za SRNU.

Prijetećim tonom, kojim odiše čitav intervju, Vulićka je žestoko napala Lazara Prodanovića, iznijela optužbe da je sve uradio po nalogu američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija. U strahu su velike oči, sumnja se na svakoga, i pitanje je ko će sve da nastrada. Prodanović se sa Marfijem sastao prije pola godine i prošao nekažnjeno, al kad je prekršio OMERTU i javno rekao kako se vlada i pljačka, kao u Mafiji, stavljena mu je meta na čelo.

Mnogo je otvorenih pitanja, a iako Dodik voli da se osveta servira hladna, po sopstvenom priznanju, moguće je da neće časiti ni časa i da će se odmah obrušuti na Prodanovića, da li će odmah „krenuti borba protiv korupcije i kriminala“, hapšenja bliskih lica i istraga porodičnih firmi ili će se malo sačekati da se pošalje katil-ferman.

U nastavku prenosim tekst sa sajta ATV-a i intervju Sanje Vulić, kao i Jarak video prilog, osvrt na smjenu Antonića i pokajnički istup Lazara Prodanovića.

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Član Predsjedništva SNSD-a
Vulić: Plaćenim monologom Prodanović se razotkrio, za koga radi i ko mu je nalogodavac

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da se u SNSD-u, iako se znalo, nikada nije naglas govorilo da je Lazar Prodanović od onih koji su stalno na liniji sa strancima, a što je i sam dokazao kada je u maju primio osvjedočenog srbomrsca Majkla Marfija, istog onog koji je naredio likvidaciju Milorada Dodika, čovjeka koji je Prodanoviću sve dao i ukazao mu maksimalno povjerenje.

„Ne samo Milorad Dodik, već i mnogi od nas u SNSD-u znaju ko su oni koji sjede u našim redovima, a na stalnoj su vezi sa stranim ambasadorima, pa čak i na njihovim platnim spiskovima. Otkriće se sve, neki sami sebe, kao što je to učinio Prodanović, neke će otkriti vrijeme, a neke, otkrićemo mi“, istakla je Vulićeva za Srnu.

Ona je podsjetila da se Prodanović još u maju sam razotkrio za koga radi i čije naloge izvršave kada je u Bratuncu primio najvećeg srbomrsca Marfija, koji predano radi na uništenju Republike Srpske i stvaranju unitarne BiH.

Još tada se znalo, dodala je Vulićeva, da će uskoro nastupiti rasplet i da će Prodanović do kraja biti ogoljen, jer zadaci i nalozi koje ispostavljaju ambasade moraju se izvršavati u tačno zadato vrijeme, pa odatle i dobro plaćeni monolog „poštenog“ doktora Lazara na sjednici Skupštine opštine Bratunac.

„Doktore Prodanoviću, kada je bila lansirana izmišljena afera ‘Kiseonik’, lično sam Vas pitala zašto ćutite kada znate da Aleksandar Zolak laže i izmišlja, što je istraga i pokazala, i to u vrijeme strašne pandemije kada su se naši ljekari i svi zdravstveni radnici borili za živote ljudi. Tada ste bili član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i samo ste ćutali. Da li Vas je danas bar malo sramota, ako ništa kao ljekara!?“, upitala je Vulićeva.

Ona je upitala Prodanovića i da li ga je sramota koliko je mandata bio poslanik i koliko puta je bio kandidat za razne pozicije, zahvaljujući nikome drugom nego SNSD-u i Miloradu Dodiku.

„Složiću se sa Vama da u SNSD ima korova, kao i u svakoj partiji, ali ako imate bar malo hrabrosti, recite onda otvoreno ko su ti ‘mafijaši’ i ko to Vas ucjenjuje? Budite do kraja ‘iskreni’, ako ste već najednom postali ‘hrabri’. Da li je moguće da ne vjerujete u zaštitu pripadnika MUP-a Republike Srpske ili ne smijete da priznate da ste poslušnik svog nalogodavca Majkla Marfija!? Šta Vam još treba u tim godinama što Vam Marfi može dati, kada ste sve dobili od SNSD-a? Da li želite da gradite još neku privatnu kliniku?“, upitala je Vulićeva.

Ona je navela da njena i mlađe generacija imaju puno pravo da se ljute jer svaka kandidatura Lazara Prodanovića, politički aktivnog samo za svoj džep, jedna je propuštena prilika za mlade ljude, odane partiji i ideologiji SNSD-a

„Dok su takvi poput Vas, a ima ih još u SNSD-u, zauzimali pozicije u poslaničkim klupama, a sa druge strane pod plaštom partije i krijući se iza imena Milorada Dodika raznim izdajama sticali milione i obezbjeđivali sebe, svoju djecu i unučad, mi smo na terenu radili. Danas se pitam koliko ste puta zauzeli poziciju nekog mladog čovjeka koji je sebe davao partiji dok ste Vi prelazili iz fotelje u fotelju i punili svoje džepove, a da niste ni prstom mrdnuli za SNSD, za Republiku Srpsku, za srpski narod“, rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je – izvini – najmanje što Prodanović treba da kaže Miloradu Dodiku, jer dobrota predsjednika SNSD-a je takve nezahvalnike kakav je Lazar Prodanović održala sve ove godine na političkoj sceni.

„Bez potpisa Milorada Dodika na glasačkom listu i SNSD-ovog slogana, Prodanović ne bi bio izabran ni za člana mjesne zajednice. Svaki glas koji je dobio, nije rezultat njegovog rada i truda, već SNSD-a i imena Milorada Dodika koji stoji iza svih nas. Jedino što mogu najiskrenije reći Lazaru Prodanoviću da ga žalim kada se doveo do toga da radi po nalogu Majkla Marfija. Iako je istina sve što sam rekla i stojim iza toga, izviniću se Prodanoviću kad skupi hrabrosti i završi priču koju je počeo. Neka bude muško i ide do kraja, pa javno kaže ko su ‘mafijaši’ u SNSD, a ja ću ko je u stvari Lazar Prodanović“, istakla je Vulićeva.

Izvor: SRNA/ATV/nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter