U Republici Srpskoj je fantazija i raj - Jedino opozicija radi za -strani faktor- i kriva je što je SNSD krao glasove?


U Republici Srpskoj je fantazija i raj - Jedino opozicija radi za -strani faktor- i kriva je što je SNSD krao glasove?

Ima li veće bolesti za vlast od opozicije - Ne vade ih iz usta?! Opozicija je kriva što je Republika Srpska u slijepoj ulici, beznađu, haosu...? Opozicija je kriva što je SNSD krao glasove?, Opozicija ruši Republiku Srpsku? Opozicija radi za interese zapadnih moćnika?  Opozicija produžena ruka poliitčkog Sarajeva? Opoziciju finansiraju Amerikanci? ...

Opozicija kriva, ukratko, za sve što se u Republici Srpskoj dešava bezakonje i haos, što kriminal cvjeta i što su najniže penzije, što nema investicija...

To je zaključak koji se nameće ako slušate režimske medije i izjave ljudi iz režima, koji odavno opoziciju označavaju izdajničkom, bošnjačkom... Te nazive dobijaju i oni koji ukazuju na negativne pojave i procese u Republici Srpskoj, a politički nisu opredijeljeni.

I zaista kada slušate režimske medije i ljude iz vrha režima stiče se utisak da su samo oni u vlasti koji su pravi Srbi, patriote, borci za interese naroda i Republike Srpske... i da je kod nas sve lijepo samo nam to kvari opozicija i pokoji medij.

Nema ni kriminala ni kriminalca, iako smo u prethodnom periodu bili svjedoci da je Republika Srpska, odnosno njene institucije raj za najozloglašenije članove regionalnih kriminalnih organizacija u čijoj službi je i sam MUP Republike Srpske, čiji čak visoki funkcioneri su hapšeni zbog toga.

U Republici Srpskoj je raj i sve funkcioniše, po njima, kao po loju, samo da im je kako dekretom ukinuti sve one koji drugačije misle.

Čini se da je to jedini problem vlasti, koja je prerasla u režim, koja punih 17 godina suvereno i autokratski vlada i upravlja Republikom Srpskom.

Ovo je sigurno jedinstven slučaj da vlast za sve krivi opoziciju, koja nema nikakvog uticaja na donošenje odluka, jer su sve poluge vlasti u rukama jednog čovjeka, lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je svu moć koncentrisao na jedno mjesto, tamo gdje se on nalazi.

Ne samo da su za ovih 17 godina zarobljene institucije Republike Srpske, nego i narod i Republika Srpska.

Svjedoci smo da se zakoni ne primjenjuju, nego se provode naredbe i volja jednog čovjeka.

Tako je bilo i tokom ovog izbornog ciklusa, kada su stizale naredbe da se iz budžeta isplate vrše po volji tog čovjeka, kako da se broje glasovi, samo da se ostane na vlasti...

Pa ako je sve čisto i po zakonu zbog čega smeta opozicija, koja ima pravo da kritikuje vlast kao što je to u svim demokratskim sistemima i zemljama.

Zašto je problem kontrolno brojanje ako su sigurni u rezultate izbora i zbog čega famoznom pobjedniku izbora stiže samo jedna čestitka od mađarskog premijera Viktora Orbana. Čak je izostala i čestitka predsjednika Rusije, kome je išao samo par dana pred izbore...

Zašto su problem ponovni izbori po fer i poštenoj proceduri "pa kom opanci kom obojci", kako to kaže naš narod?!

Zbog čega se, a toga je bilo i u prethodnim izbornim ciklusima, prekraja volja naroda? Sjetimo se samo 2014. godine, kada je sve počelo i kada je Dodik prvi put bio dobro uzdrman. Tada su se pojavili prvi papci, ko ih je kupovao i ko je na taj način pravio krivična djela koja nikada nisu procesuirana, ali su se ponavljala u više navrata.

To nije radila opozicija nego vlast, ova ista kakvu i danas imamo.

Ipak, dolazimo da zaključka da nešto debelo na štima u ovogodišnjim rezultatima izbora, koji su isforsirani i isfabrikovani, što pokazuje i kontrolno brojanje glasova. Krađe na izborima je bilo, nije krala opozicija i to se zna i za to neko mora da odgovara.

Nije li to sve učinjeno samo par sati poslije nego je to oko pola noći u nedelju naveče najavio Dodik.

Odgovor na sve ovo je jasan i tu nema dileme, pretjerali su u štimanju i fabrikovanju izbornih rezultata, što ih može koštati i vlasti ali i slobode.

Da li je i za to kriva opozicija?!

Foto naslovna: Screenshot
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter