U ovom poslu -porodica- do sada nije bila: Infinity International Group ulazi u novi biznis – nekretnine


U ovom poslu -porodica- do sada nije bila: Infinity International Group ulazi u novi biznis – nekretnine

Banjalučki Infinity International Group odlučio je  ući u novi biznis – nekretnine. - Grupacija, čiji je najpoznatija članica firma „Prointer ITSS“ Banjaluka, u javnosti često spominjana kao bliska predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku,  osnovala je kompaniju Infinity Real Estate društvo sa ograničenom odgovornošću Banjaluka.

Kompanija je registrovana za djelatnost iznajmljivanja i upravljanja vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing).

Za direktora je postavljen Želimir Milutinović.

Infinity International Group u sastavu ima više kompanija koje se bave različitim djelatnostima.

Najpoznatija od njih je „Prointer ITSS“, kompanija koja je čest pobjednik tendera javnih nabavki i koju mediji dovode u vezu sa Dodikovim sinom Igorom.

„Infinity“ je prisutna i u medijskom biznisu kroz preduzeće Infinity Media Banjaluka, putem koje upravlja Alternativnom televizijom Banja Luka. Direktor ovog društva je Bojan Vujić.

Osim toga, sastavni dio grupacije čine i društva „Kaldera Company“ Laktaši, koje je stečeno akvizicijom, i EP Mobil, čija je djelatnost instalacija industrijskih mašina i opreme.

Na talasu američkih sankcija Miloradu Dodiku i firmama koje kontrolišu njegov sin Igor i kćerka Gorica, mediji su izvijestili da su kompanije Microsoft i SAP prekinule saradnju sa Prointerom. Kompanija je, uprkos tome, nastavila dobijati poslove na  javnim tenderima.

Piše: Borivoje Simić
Foto naslovna: Pixels
Izvor: indikator.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter