U izbornom danu ne dozvoliti krađu volje građana

U izbornom danu ne dozvoliti krađu volje građana

Ne vidim razlog zašto 2020. godine, ujedinjena oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banja Luke, opozicija ne bi ponovila sličan ili još bolji pobjednički rezultat nego 2018. kada je opozicioni kandidat Vukota Govedarica pobijedio Željku Cvijanović.

Ovo je stav potpredsjednice Partije demokratskog progresa (PDP) Jelene Trivić, koja je to kazala tokom pripreme posmatrača te stranke za predstojeći izborni ciklus.

Ona je  na fejsbuk profilu napisala da je poslala bitne političke poruke ljudima koji su spremni da u izbornom danu ne dozvole manipulaciju izborne volje građana.

"Najbitnija poruka u Banjoj Luci jeste da je opozicioni kandidat za predsjednika Republike Vukota Govedarica - Vukota Govedarica pobijedio Željku Cvijanović za više od 8.600 glasova 2018. godine.

Ne vidim razlog zašto 2020. godine, ujedinjena oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banja Luke, opozicija ne bi ponovila sličan ili još bolji pobjednički rezultat", napisala je potpredsjednica PDP-a.

Građani BiH ove godine na izborima, zakazanim za novembar, biraće lokalne organe vlasti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i distriktu Brčko.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks