U Crnu Goru od danas samo sa testom na koronu starim 48 sati


U Crnu Goru od danas samo sa testom na koronu starim 48 sati

Ulazak u Crnu Goru iz BiH od danas je moguć samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije u BiH star maksimalno 48 časova, podsjećaju iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo juče je donijelo odluku da Institut za javno zdravstvo privremeno izuzme BiH sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Mjera će biti na snazi dok Crna Gora i BiH ne dogovore procedure razmjene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država.

Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje-Hum, na putu Plužine-Foča i Meteljka-Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče.

Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići od ranije je zatvoren zbog radova.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju jutros su povoljni, kolovozi su mjestimično vlažni u istočnim krajevima, a na dionicama u usjecima i pored kosina postoji mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

U toku je rekonstrukcija magistralnog puta Ljubinje-granica Republike Srpske (Trnovica)-Trebinje, zbog čega će na ovoj dionici biti izmijenjen režim saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 1. avgusta.

Na magistralnom putu (M-8) Foča-Dragočava, u Ulici kralja Petra Drugog u Foči, zbog rekonstrukcije vodovodne mreže danas će se saobraćaj odvijati jednosmjerno sedam do 17 časova, na dijelu od Trga kralja Petra Prvog do mosta na rijeci Ćehotini.

U toku su radovi u okviru projekta “Proširenje distributivne mreže pijaće vode i mreže za prikupljanje otpadnih voda” u mjestu Radosavska, zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu na dionici Banjaluka-Stari Majdan do 27. jula.

Do 16. septembra dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona u Brodu.

Na putnim pravcima međuentitetska linija Stanić Rijeka – međuentitetska linija Karuše (do 15. jula), međuentitetska linija Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac (do 20. jula) i Donje Ledenice-Crkvina-Šamac (do 20. juna) kretaće se vanredni prevoz, pa se vozači mole za oprezniju vožnju na ovim putevima i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog radova na izgradnji zvučnog zida, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor do 25. juna.

Na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova zbog deminerskih radova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, (mjesto Klakar Donji), od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Sanacioni radovi aktuelni su na auto-putu Banjaluka-Prnjavor, na ulazu u Prnjavor, na području Kotor Varoša, zatim od Šešlija prema Doboju, te dionicama Prijedor-Kozarac, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Crna Rijeka-Bjelajce, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice i Priboj-Lopare, kao i na putnom pravcu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog izgradnje male hidroelektrane, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu na dionici Kotor Varoš-Obodnik.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici Krupac-granica Republike Srpske(Bogatići) na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH i dalje su aktuelni radovi kroz tunel Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na druge pravce.

Usporeno se, zbog radova na mostovima, saobraća u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, na magistralnom putu Olovo-Semizovac, u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup i na dionici Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od pet do 21 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno.

Zbog sanacije mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Dionice na kojima je, zbog sanacije, izmijenjen režim saobraćanja si i: Prozor-Jablanica, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Gradačac-Ormanica, Grude-Posušje, Ostrožac-Jablanica i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku i Federaciju BiH više ne podliježu mjeri kućne izolacije, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

Iz AMS podsjećaju da je BiH otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ako imaju opravdane razloge i negativan test na virus korona ne stariji od 72 časa.

Izvor: srna.rs/srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks