U bojama okupatora - Država je umrla - Sramno ponašanje Rukometnog saveza Crne Gore

U bojama okupatora - Država je umrla - Sramno ponašanje Rukometnog saveza Crne Gore

Rukometaši Crne Gore sinoć su ispisali još jednu sramnu stranicu u istoriji ove nekada ponosne države. U meču sa Srbijom, istrčali su na parket u zelenim dresovima, promovišući tako ustašku ideologiju tkz. komitskog pokreta.

Zelena boja predstavlja sjećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je služio italijanskim okupatorima, koji je na čelu sa generalom Krstom Popovićem, Božićnom pobunom, po nalogu mentora i finasijera iz Italije ustao protiv legitimne odluke Podgoričke skupštine da Crna Gora i Srbija žive u zajednici.

Naravno, država je prećutala ovaj fašizam, kao i mnogi drugi “borci” u neovisnom Montenegru. Ćute i “borci” za ljudska prava i slobode.

Podsjetimo — takozvani zelenaški (komitski) pokret vlasti u Crnoj Gori godinama pokušavaju da predstave kao tobožnje borce protiv navodne „srpske okupacije“ iz 1918. godine, pa ova konotacija u meču protiv Srbije ima naročito provokativan karakter.

To je naročito izraženo u poslednje vrijeme, kada su odnosi Beograda i Podgorice u silaznoj putanji, nakon odluke crnogorskog režima da usvoji sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kojim se planira otimačina imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Izvor: borba.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks