U Banja Luci više nema -nedodirljivih- Porušena -Kajak terasa- Žestok udarac mafiji -Zakon se mora poštovati- (Foto/Video)

U Banja Luci više nema -nedodirljivih- Porušena -Kajak terasa- Žestok udarac mafiji -Zakon se mora poštovati- (Foto/Video)

Porušena je "Kajak terasa" u vlasništvu Mila Radišića. Gradonačelnik Banjaluke poručio da je da se zakon mora poštovati i da je počelo vraćanje gradske imovine.

Danas smo tu da ispavimo višegodišnju nepravdu, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obraćajući se medijima.

"Došli smo da pošaljemo poruku da je grad veći od pojedinca. Rušenjem ovog objekta stavljamo institucije u prvi plan. Uvjeravali su nas da nismo u pravu. Ovo je treća sreća. Rekao sam kada dođem treći put ovo će biti srušeno. Kladili su se da li ću srušiti ili ne, evo danas je pravda zadovoljena. Isti ti kojim danas rušimo ovo biće jednaki kada donesu papir. Svi smo u istoj ravni. Nema privilegovanih. Ponosan sam što su danas sa mnom oni koji su vjerovali", rekao je Stanivuković.

Dodao je da će ova slika će obići cijeli svijet jer rušenjem ove terase počijemo da gradimo i da vraćamo imovinu koja je gradska.

Među okupljenima je bio i Željko Vulić, koji je godinama vodio pravnu borbu sa firmom "Grand trejd" Mila Radišića i sprečavao gradnju pored njegove kuće.

Advokat porodice Radišić kaže da je zbog rušenja "kajak terase" podnio krivičnu prijavu, jer je kako navode, po rješenju trebalo da budu srušena samo tri elementa ovog objekta što su oni dan ranije uradili.

Stanivuković odgovara da su ovdje u potpunosti ispoštovani pravda i zakon i da ga krivične prijave ne zanimaju.

Poslije višemjesečnih opstrukcija republičkih institucija, Stanivuković je ove aktivnosti najavio nakon što je glavni upravni inspektor prije nekoliko dana utvrdio da nema zakonskih prepreka za rušenje "Kajak terase".

VIDEO:

 

VIDEO:

 

Foto naslovna: rtvbn.com
Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter