Tvit spasa Gorice Dodik kao garancija da ova četvrta banka neće nestati kao BIB, Srpska i Bobar banka (Foto)

Tvit spasa Gorice Dodik kao garancija da ova četvrta banka neće nestati kao BIB, Srpska i Bobar banka (Foto)

Građani Republike Srpske očito nemaju nimalo povjerenja u Agenciju za bankarstvo, Vladu i druge njene institucije, što govore i velike gužve ispred sjedišta i filijala, te bankomata Sberbanke, a građani žele što prije da podignu svoj novac sa računa.

Sberbanka je prije krize i sankcija Evropske Unije bila veoma stabilna i sigurna banka, sa jakim depozitima i malom izloženošču rizikom, ali su građani očito uplašeni za svoj novac, što je vjerovatno uzrok propast Bobar i Banke Srpske, nakon čega je izgubljeno povjerenje u institucije i banke. Predsjednik Uprave Sberbanke u Republici Srpskoj Aleksandar Kesić uvjerava građane da nema razloga za strahom i panikom jer na računima banke ima 320 miliona maraka a ukupni depoziti građana iznose 270 miliona.

Uprava bivše Sberbanke, kojom sada upravlja Agencija za bankarstvo Republike Srpske, oglasila se saopštenjem koje prenosim u cjelosti.

Šlag na tortu hipokricije, kao slika života u totalitarnom sistemu, je pisanje drugarice Gorice, koja je pokušala da svojim tvitom nadomjesti nedostatak povjerenja građana u instorucije koje je zarobio njen otac, a što je glavni uzrok krize i problema koji traju decenijama.

Ako Gorica svojim tvitom ne spasi Sberbanku u Republici Srpskoj i njene štediše, onda je neće spasiti niko. Drugarica Gorica je gost neke nove emisije na ATV, gdje je ona svoj na svome, i biće zanimljivo gledati emisiju i tražiti paralele između njenog, i ranijih gostovanja Marije Milošević, koja je branila svog tatu Slobu slično kao Gorica svog oca. 

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter