Tužilaštvo saopštilo da je požar nastao od opuška, ali nije poznato da li od Ronhila ili neke druge cigarete!? (Video)

Tužilaštvo saopštilo da je požar nastao od opuška, ali nije poznato da li od Ronhila ili neke druge cigarete!? (Video)

“Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavio je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 01.05.2022.godine oko 03,00 časa u zgradi ''Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske'', stomatološke ambulante ''Simić dent'' i ugostiteljskog objekta-picerije ''CORSO''.

Prema dostavljenom nalazu i mišljenju požar je započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, a požar je nastao najvjerovatnije od opuška cigarete...

Požar se razbuktao oko 03,00 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, koji vodi kroz prostorije ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade”, navodi se u saopštenju Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Iz tužilaštva nisu saopštili da li je požar nastao od "Ronhila ili neke druge cigarete"?

 

Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter