Tužilaštvo prikriva dokaze o Dodikovom prisluškivanju opozicije

Tužilaštvo prikriva dokaze o Dodikovom prisluškivanju opozicije

Inspektori SIPE u četvrtak su u svojstvu svjedoka saslušali pojedine poslanike SDS koji su potpisali nedavnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog prisluškivanja opozicionih poslanika što je Dodik javno priznao na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Kako BN saznaje narednih dana biće saslušani i ostali poslanici te stranke koji stoje iza podnesene prijave protiv Milorada Dodika.

Da su neki od poslanika bili u SIPI, potvrdio nam je šef poslaničkog kluba SDS u NSRS Miladin Stanić, koji je rekao da je i on bio jedan od njih.

"Narednih dana biće uzete izjave od još nekih poslanika SDS-a, a danas smo bili ja i Ivanka Marković", kazao je Stanić u izjavi BN-u, dodajući da su u SIPI od njega tražili saznanja na osnovu kojih tvrdi da je vršeno prisluškivanje opozicionih poslanika.

"Rekao sam im da uzmu stenogram iz NSRS a sve to se čulo u direktnom televizijskom prenosu kada je Dodik sam priznao da prisluškuje neke opoziicone poslanike", kazao je Stanić, navodeći da im je rekao da je i ranije bio upozoren od nekih ljudi iz SNSD-a da se prisluškuje.

Stanić smatra da će SIPA odraditi svoj dio posla, ali, tužilaštvu ne vjeruje da će išta uraditi na tom slučaju.

"Tužilaštvo je kriminalno i oni neće podići optužnicu protiv Dodika za prisluškivanje, kao što nisu podigli optužnice za njegove kriminalne radnje", kazao je Stanić.

Dodik je nedavno u NSRS javno priznao da učestvuje u prisluškivanju članova opozicije u Republici Srpskoj, prozivajući i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da mu dostavlja snimljeni materijal.

Narednog dana kada su iz opozicije najavili tužbu protiv Dodika, on je rekao da se "šalio", a tada se oglasio i Lukač koji je rekao da MUP ne učestvuje u tim radnjama, dok je u NSRS prećutao kada je Dodik govorio kako prisluškuju opozicione poslanike..

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks