Tuga -rasturene- države i njenog -privatizovanog- pravosuđa: Davor Dragičević kampuje ispred Tužilaštva BiH (Foto)


Tuga -rasturene- države i njenog -privatizovanog- pravosuđa: Davor Dragičević kampuje ispred Tužilaštva BiH (Foto)

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, u nedelju je napravio kamp ispred zgrade Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

On je to i najavio ranije a razlog njegovog odlaska u Sarajevo je nepostojanje bilo kakvih rezultata istrage ubistva njegovog sina.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je predmet ubistva Davida Dragičevića preuzelo u aprilu prošle godine od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koje je do tada bezuspješno radilo na tom predmetu.

U posljednjih godinu dana, majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović, je u nekoliko navrata imala sastanke sa prvim ljudima državnog tužilaštva ali ti razgovori nisu doveli do, zvaničnih, pomaka u istrazi ubistva.

Davor Dragičević najavio je da će u toku ove sedmice imati sastanak sa glavnim tužiocem Tužilaštva BiH.

David Dragičević ubijen je u martu 2018. godine a OJT Banjaluka je nakon 100 dana istrage njegovu smrt okarakterisalo kao ubistvo. Istraga koju je vodilo ovo tužilaštvo nije dala nikakve rezultate.

Davor Dragičević je, prije nekoliko dana, na godišnjicu pronalaska tijela njegovog sina na ušću Crkvene u Vrbas rekao da svi dokazi postoje a da ubice njegovog sina slobodno hodaju Banjalukom. Rekao je da on neće još dugo čekati na pravdu iz pravosudnih institucija BiH.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter