Tuga od života - Šutnuli su nas, jer su dezerteri došli na vlast (Video)


Tuga od života - Šutnuli su nas, jer su dezerteri došli na vlast (Video)

Da je zdravstveni sistem u Republici Srpskoj u kolapsu odavno je poznato, ali priča ratnog vojnog invalida Spasoja Pejdanovića iz Pala dovodi u pitanje humanost medicinskih radnika.

Spasoje Pejdanović je 18.oktobra 1992.godine, kao pripadnik Vojske Republike Srpske, na Žuči izgubio obje noge. Tada je imao 41 godinu. Danas je penzioner, ratni vojni invalid, obolio od dijabetesa kojeg, kako tvrdi, ne žele da liječe u Bolnici Istočno Sarajevo.

Spasoje se pokušao liječiti i u Kliničkom centru u Banjaluci, ali tvrdi da u toj ustanovi ne primaju ratne vojne invalide iz Istočnog Sarajeva.

Na kraju, operaciju katarakte Spasoje je obavio u bolnici u Doboju.

Odgovor na optužbe Spasoja Pejdanovića potražili smo u bolnici "Srbija". Oni su nam u saopštenju potvrdili da je bio smješten kod njih radi pripreme za operaciju katarakte te da je dobio sve potrebne usluge.

,,Našu bolnicu je napustio na lični zahtjev bez obrazloženja, a tokom liječenja nije bilo nikakvog neprimjerenog tretmana osoblja već suprotno. U bolnici "Srbija" postoje jasni medicinski protokoli kojih se svi pacijenti moraju pridržavati. U ovom slučaju pacijent je odbio da se pridržava protokola vezanih za terapiju, preglede, liječenje i saradnju sa doktorima o čemu je sačinjen i policijski zapisnik'', navedeno je u saopštenju bolnice i dodaje da zbog zaštite privatnosti pacijenta nisu u mogućnosti da iznesu više detalja."

Spasoje Pejdanović na ovo odgovara.

"Sistem je takav, nisu krivi doktori. U sistemu nam smrdi sve. Šutnuli su nas, jer su dezerteri došli na vlast. Da mogu igdje, otišao bih odmah. Ko će me primiti sad ovakvog, niko", kaže Pejdanović. 

Spasoje se ipak nada da će se situacija u Republici Srpskoj, za koju je dao obje noge, promijeniti. Za nas koji smo stvarali Srpsku možda je kasno, ali moramo se boriti zbog onih koji ostaju iza nas," poručuje Spasoje Pejdanović ratni vojni invalid iz Pala.

VIDEO:


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks