Tuga i sramota za cijelu Srbiju: Umro student zato što nije imao simptome korone i nisu ga htjeli u bolnicama

Tuga i sramota za cijelu Srbiju: Umro student zato što nije imao simptome korone i nisu ga htjeli u bolnicama

Objava srbijanskog novinara Deutsche Wellea Nemanje Rujevića širi se društvenim mrežama, a opisuje smrt kenijskog studenta koji je studirao medicinu u Beogradu.

Rujević je podijelio objavu žene koja stranim studentima predaje srpski jezik na Filozofskom fakultetu. Student Sande John imao je jake bolove u trbuhu, pozvana je hitna koja nije došla, a na kraju su ga odbili primiti u tri gradske bolnice. Razlog? Nije imao simptome koronavirusa, tvrde njegovi prijatelji.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Umro nam je student. Ta rečenica zvuči besmisleno, kao da je oksimoron. Nije imao koronu. Imao je bolove u trbuhu. Imao je hitnu koja nije došla na poziv iz Studentskog grada. Imao je tri bolnice koje ga nisu primile jer nema simptome korone. Imao je posljednji dan života na Studentskoj poliklinici, gde tek treba utvrditi šta je, a šta nije bilo. Imao je dva ispita do kraja Medicinskog fakulteta. Imao je porodicu koja ga je poslala u Evropu da postane doktor, a vratit će im se sin u kovčegu".

Nemanja Rujević
@strani_placenik
Kako je umreti u Beogradu u doba korone, ako nemaš koronu? 

Po mojim informacijama, momak je bio ljuta sirotinja iz Kenije, studirao medicinu u Beogradu. Ovo je post žene koja stranim studentima predaje srpski na Filološkom.

Ovo je tuga i sramota. Ovo je neoprostivo.

Foto naslovna: Ilustracija

Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks