U tunelu Igman - Poginuo profesor Almir Brkić, supruga i ćerka

U tunelu  Igman - Poginuo profesor Almir Brkić, supruga i ćerka

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila jutros na autoputu A-1 u tunelu Igman, prema prvim našim informacijama, poginuli su profesor matematike Srednje saobraćajne škole u Sarajevu Almir Brkić, njegove supruga i maloljetna kćerka, dok je teške povrede zadobio takođe maloljetni sin. 

Automobil Ford je udario u zid na ulazu u tunel, bočno se odbio o unutrašnji zid i prevrnuo se.

Saobraćaj na toj dionici autoputa (Vlakovo - Lepenica) je u potpunosti obustavljen, a na mjestu nesreće su vatrogasci i policija.

Drugo dijete koje je bilo u vozilu teško je povrijeđeno i prevezeno je na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Ranija vijest

Tri osobe poginule u prevrtanju automobila u tunelu, jedna od njih dijete

U nesreći je učestovao jedan putnički automobil marke Ford, a smrtno su stradale tri osobe, od čega dvoje odraslih i jedno maloljetno dijete. Drugo dijete koje je bilo u vozilu teško je povrijeđeno i prevezeno je na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je za Oslobođenje glasnogovornik MUP-a SBK.

Uzroci nesreće za sada nisu poznati, kao ni identitet stradalih. Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Vlakovo-Lepenica. U toku je obavljanje policijskog uviđaja, saopćeno je iz BIKAMK-a.

08.20

Jutros oko 07.55 u tunelu Igman na autoputu A-1 na potezu od Lepenice prema Tarčinu došlo je do prevrtanja jednog putničkog automobila, potvrđeno je za Olobođenje iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS kažu da su na mjesto nesreće upućene policijske patrole i kola hitne pomoći.

Dio autoputa na kojem se desila nesreća u nadležnosti je PU Kiseljak.

 

Izvor: Oslobođenje portal