Tragikomično! -Pavgord- pred stečajem, povjerioci traže milione - Pokušaji pritiska na stečajnog sudiju

Tragikomično! -Pavgord- pred stečajem, povjerioci traže milione - Pokušaji pritiska na stečajnog sudiju

NarkoPavgrord pred stečajem; Povjerioci traže milione; Pavlović i Stevanović Gladni pokušavaju preko sudije Džide izvršiti pritisak na stečajnog sudiju da nezakonito upiše NarkoPavgord kao povjerioca u stečaju FG “Birač”; Olga Pantić, Glavni okružni tužilac OJT Bijeljina, i dalje “tihuje”

1. Tragikomična je informacija, objavljena prije nekoliko dana, da narkofirma “Pavgord” planira da tuži Republiku Srpsku za štetu - ukoliko uskoro ne bude upisan kao novi povjerilac u stečaju FG Birač umjesto republičkih institucija od kojih je kupio oko 43 miliona KM potraživanja u avgustu ove godine. 

2. Zaista interesantno djeluje ta zamišljena scena u kojoj narkofirma “Pavgord”, ogrezla u najtežne, monstruozne oblike kriminala, tuži Republiku Srpsku jer nije upisan kao novi povjerilac u FG Biraču, iako za to nije, niti može da stekne uslove!

3. Da podsjetim, vlasnik te firme Gordan Pavlović Goci uništio je sve čega se dotakao, a milione zaradio na prevarnim radnjama, a njegove saradnike i najbliže članove porodice sve češće hapse za trgovinu narkoticima. Samo Pavlovića ne hapse. Jer ga štiti Milorad Dodik, Kum Mafije. 

4. Bez ikakve sumnje, stečajni organi kod Okružnog privrednog suda u Bijeljini su, zasad dobro sagledali stepen učinjene nezakonitosti i napravili dobru procjenu razmjere štetnosti eventualnog upisa NarkoPavgorda u stečaj FG “Birač”: Nema dileme da bi, nakon eventualnog upisa, NarkoMonstrum na prevaru pokušao da preuzme više od 80 posto udjela u FG “Birač”, a time i kompletnu “Aluminu”, kao zavisno preduzeće. 

Ovim bi “Alumina” bila pretvorena u Fabriku droge i, po automatizmu, bi bila  odmah stavljena na sve evropske i američke crne liste. To bi značio kraj Istočnog dijela Republike Srpske.

5. Zato je odgovornost na pravosuđu u ovom slučaju ogromna.

6. Prema informacijama, potvrđenim iz brojnih kredibilnih izvora, NarkoPavgord se nalazi u predstečajnom stanju, jer trenutni dugovi prelaze 120 miliona KM, a sva imovina je pod hipotekama raznih banaka. 

7. Onih 43 miliona KM kojima je “platio” potraživanja institucija od FG “Birač” (najveći dio novca nije otišao institucijama, već u “Prointer”), Pavlović je pozajmio od regionalnih narko bosova i nekolicine privrednika kojima sad nema odakle da vrati novac. 

8. Rok za povrat bio je septembar. Inicijalni Pavlovićev plan bio je da se hitno izvrši upis u stečaj FG “Birač”, da se Gordan Pavlović Goci i Zoran Stevanović Gladni imenuju u upravni odbor “Alumine”, te da iz firme odmah izvuku 43 miliona KM koje bi vratiti kreditiorima. 

Nije im to pošlo za rukom.

9. Gordan Pavlović Goci, vlasnik NarkoPavgord-a, očajnički pokušava da dođe do novca, da dugove restrukturira, ali svi od njega bježe kao da je guba.

Vrlo je zarazan, tu nema dileme, a dijagnostikujem mu robiju. U istom problemu se nalazi i njegov partner u kriminalu Zoran Stevanović Gladni, kojeg Pavlović proklinje što ga je uvukao u projekat “Duplo Golo”; Pavlović od Gladnog sada traži nekoliko miliona KM da mu isplati, zbog pretrpljene štete.

10. Javno sam zatražio od Olge Pantić, Glavnog tužioca OJT Bijeljina, da provjeri tvrdnje Pavlovića i Stevanovića da će stečajni sudija FG “Birač” obezbjediti upis NarkoPavgorda umjesto republičkih institucija u stečaju FG “Birač”, što bi bio zločin.

Naravno, Pantićeva nije preduzela niša, ali ako se desi najcrnji scenario, ona i svi drugi koji su u njemu učestvovali biće, itekako, “tretirani”. Cijeli taj slučaj je pod budnom pažnjom.

11. Da ne bude da samo kritikujem, evo i malo pomoći Pantićevoj ne bi li se mrdnula.

Glavna poluga Pavloviću i Stevanoviću u pritisku na stečajnog sudiju FG “Birač” je predsjednik Okružnog suda u Bijeljini Zoran Džida, sigurno jedan od najvećih pravosudnih monstruma u istoriji BiH.

12. Džida je svojim nedjelima rasturio pravosuđe, oslobađao ubice, dugo godina na platnom spisku, a i na kratkoj uzici Pavlovića i Stevanovića.

Pantićeva bi trebala da krene od njega, inače će vrlo brzo postati novi “Novak Kovačević”,  njen prethodnik na poziciji Glavnog tužioca, Džidin intimus i koalkoholičar.

I za kraj kratka poruka Kovačeviću koja bi trebala biti naravoučenije Pantićevoj - Pogrešno misli da će uživati u penziji!!!

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter