Tragedija u brčanskom naselju Suljagića sokak: U požaru život izgubili otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece (Video)

Tragedija u brčanskom naselju Suljagića sokak: U požaru život izgubili otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece (Video)

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagica sokak, u Mostarskoj ulici, prema pisanju lokalnih medija smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno, Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece povrijeđeno...

Kako prenosi Radio Brčko, povrijeđeni su prevezeni u brčansku bolnicu gdje im je pružena pomoć.

Kako prenose lokalni mediji, pozivajući se na nezvanične informacije, tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvoro djece.

Požar se dogodio jutros oko 7 časova, nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen monoksidom.

Uzrok požara se utvrđuje.

 

- U požaru u Brčkom i jedno dijete je životno ugroženo i prevezeno u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, a u brčanskoj bolnici je šestoro maloljetnih lica, te njihovi otac i majka, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Sead Šadić.

On je, kako prenosi Radio Brčko, kazao da su lica smještena u bolnici u Brčkom van životne opasnosti.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, kao i predsjednik lokalne skupštine Siniša Milić uputili su telegram saučešća porodicama nastradalih. Kako saznajemo, u distriktu ću biti proglašen i Dan žalosti.

Dok nadležni obavljaju uviđaj, komšije ispred ulaza u dvorište u kojem se nalazi kuća nijemo posmatraju sve ono što se dešava.

Kako su kazali u razgovoru s novinarom portala Klix.ba, ova tragedija ih je mnogo potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom porodicom koja je živjela u neimaštini.

"Još uvijek ne mogu da vjerujem šta se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naš komšiluk. Ova porodica je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je također poginuo, imao je kafanu, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi porodice prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom riječju to je bila bijeda. U kući su imali jedan mali šporet, a grijali su se tako što su im komšije donosile drva", kaže nam komšija Meho Šečić.

On navodi da je ova brčanska porodica živjela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uvečer tri ili četiri svijeće palili kako bi osvjetlili prostorije u kojima su boravili.

"Prema onome što znam, požar su izazvale najvjerovatnije svijeće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece povrijeđeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživjeti", navodi Šečić, čije je svjedočenje potvrdilo i još nekoliko komšija koje su se nalazile u neposrednoj blizini kuće.

Iz brčanske policije su kazali da njihovi službenici na terenu vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca. Na mjestu događaja je i protivpožarni inspektor. Utvrđuju sve okolnosti kako je došlo do Požara.

Foto naslovna: BN
Video: rtvbn.com/youtube.com
Izvor: Radio Brčko/rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter