To je Njemačka: U škole ulažu nevjerovatnu količinu novca


To je Njemačka: U škole ulažu nevjerovatnu količinu novca

Njemačka kancelarka Angela Merkel tvrdi da je pandemija koronavirusa istaknula potrebu za ogromnim ulaganjima u školsku tehnologiju širom zemlje. Merkel je izjavila u subotu u svom redovnom sedmičnom video podcastu da su nastavnici bili ostavljeni da održavaju nastavu virtualno jer su škole zatvorene zbog epidemije. Ona tvrdi da to naglašava značaj koji imaju digitalni mediji i druga takva sredstva, ali da su također podložni infrastrukturnim greškama. "To je razlog zašto moramo insistirati na digitalizaciji škola punom brzinom. Potrebno nam je to kao neizostavni dodatak nastavi licem u lice", izjavila je njemačka čelnica.

Merkel tvrdi da je vlada obećala uložiti šest milijardi eura u podršku digitalnom učenju i infrastrukturi u školama. Kazala je da je svim školama potreban internet visoke brzine što je moguće prije i da su nastavnicima potrebni kompjuteri pogodni za pružanje digitalne nastave.

Njemačke škole ponovo su otvorene i učenici su se vratili na nastavu, ali su zvaničnici upozorili da zemlja treba biti bolje pripremljena u slučaju da broj zaraženih virusom ponovo bukne, prenosi Associated Press.

Izvor: Agencije

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks