Tihomir Burzanović: Srbi su u Crnoj Gori državotvorni, a ne remetilački faktor! (Foto)

Tihomir Burzanović: Srbi su u Crnoj Gori državotvorni, a ne remetilački faktor! (Foto)

Nakon skoro godinu dana nove vlasti nameće se zaključak da su ambasadori stranih država, predsjednik i premijer Crne Gore sklopili nepisani pakt u kome su Srbi proglašeni remetilačkim faktorom, a ne ono što jesu – državotvorni narod u Crnoj Gori!

I dok se ambasadori ponašaju mimo pisanih diplomatskih pravila i duboko su upetljali prste u vođenje spoljne i unutrašnje politike Crne Gore, dotle predsjednik dodatno sipa „biber po pilavu“ pričom da su Srbi remetilački faktor u Crnoj Gori, da Crna Gora nije srpska država, da je Srbija i Rusija navodna osovina zla protiv Crne Gore, a blago zbunjeni premijer ne znajući šta ga je zadesilo dobijanjem vlasti i moći, jede svu tu papazjaniju.

Za ovih godinu dana se, bez žurbe, smjenjuju nebitni kadrovi prošle vlasti, a postavljaju neznaveni igrači te iste vlasti, sa jednim brojem aktivista NVO sektora, a Srbi su i dalje oni koji remete idilu nove vlasti.

I umjesto da Srbi koji su osvojili vlast, smjenili komunizam nakon 75 godina brutalne, perverzne i zločinačke vladavine, VLADAJU, oni danas sa tribina gledaju, kako ambasadori, predsjednik i premijer igraju šahovsku partiju kadrovskih postavljenja i političkih odluka i to sve do jedne usmjerene protiv Srba u Crnoj Gori.

Ovih dana je na sceni i mirna predaja vlasti DPS-a predstavnicima NVO sektora uz blagoslov ambasadora, a ne rijetko i uz preporuku istih, dok Srbi, u ovom trenutku sve posmatraju bespomoćno, bez realne nade da mogu dobiti dio kolača vlasti. To se dešava gotovo u svim sferama od vitalnog značaja za Crnu Goru i njene građane.

Tako je ovih dana aktuelan izbor generalnog direktora RTV CG, gdje kandidati dolaze iz NVO sektora, sa fakultetskim diplomama dobijenim „brzom poštom“, koje niko ne provjerava. Zapanjujuće da iza jednog kandidata stoji ambasada SAD i Velike Britanije, a iza drugog kandidata sa izglednim šansama stoji premijer Crne Gore, predsjednik parlementa i Ambasada Njemačke. Oni svi smjenjuju rukovodstvo koje je postavio predsjednik Crne Gore, koje se i danas skoro godinu od smjene vlasti izruguje otvoreno Srbima na svim nivoima.

A, gdje je tu profesija, etika, moral, politički dogovor, struka, obrazovanje, fer uslovi takmičenja. Naravno, nema ih!

Svi kandidati za generalnog direktora su ne – Srbi, da ne kažemo koju težu riječ i svi su Crnogorci, koje interesuje samo Kota 14 (14 miliona evra svake godine koje država i poreski obveznici daju za Javni servis).

Javni servis koji je zadnjih 30 godina satanizovao Srbe, a poslednjih 16 politički, etnički, vjerski masakrirao. Ambasadori sve to posmatraju bez komentara, mada tako nešto ne postoji u njihovim domovinama, pa kao navodno ne mogu da vjeruju da se to dešava u jednoj članici NATO i kandidatu za članstvo u EU.

Naime, dva kandidata za Generalnog direktora RTVCG dolaze iz dva krila NVO sektora i tu je borba ko će od njih donijeti svome sektoru dio kolača od 14 miliona evra kroz razne projekte. Ma kakva uređivačka politika, ma kakav marketing, kakva profesionalnost, znanje , umjeće…

I umjesto da Srbinu pripadne rukovodeće mjesto u Javnom servisu, to će dopasti jednom od dva jaka Crnogorca, a vi Srbi gledajte i priklonite se jačem. Ometajte u Savjetu TV igru jednom ili drugom.

Poruka ambasadora, predsjednika, premijera je ista: Srbi, neće biti na čelu Javnog servisa svih građana Crne Gore i upravljati njihovim parama, nego budite remetilački faktor u izboru jednog od dva Crnogorca iz NVO sektora.

Sramno i sramna prevara. U nekim drugim djelovima Vlade i ministarstvima stanje je još gore, jer su u pitanju DPS i NVO Ministri, kojima nije dovoljno što su došli kao uljezi u fotelja nove vlasti na čelu sa Srbima, nego se i brecaju s vremena na vrijeme prema tim istim državotvornim Srbima, a njihove političke predstavnike u Skupštini Crne Gore bezočno vrijeđaju i omalovažavaju, a bogami i perverzno preglasavaju.

Ima li te kritične mase u pobjedničkoj koalciji „Za budućnost Crne Gore“, nakon sramne premijerove prevare, političkog konvertitstva i izdaje ideje vodilje i ideje pobjednice, da stane i kaže:

„Gospodo ambasadori, predsjedniče, premijeru stanite malo, Srbi su državotvorni, a ne remetilački faktor ne samo sada, nego kroz čitavu istoriju Crne Gore. Uostalom Crnu Goru je stvorila njena Crkva i Mitropolita na Miholjskoj Prevlaci“.

Piše: Tihomir Burzanović
Foto naslovna: Facebook
Izvor: srpska24.me

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter