Šteta mogli smo mnogo, ali si se odlučio za milione


Šteta mogli smo mnogo, ali si se odlučio za milione

Potpredsjednik SDP Vojin Mijatović na fejzbuk profilu pisao je bivšem predsjedniku i bivšoj stranci: Šteta mogli smo mnogo, ali...

Mijatović pisanje počinje da je političku karijeru počeo u SNSD-u, stranci koja je tada bila politička alternativa ratnom SDS-u.

"To je bila politička alternativa koja je zastupala stavove izgradnje budućnosti i države Bosne i Hercegovine! SNSD je bila članica i Socijalističke internacionale, imali smo jasne stavove i prema genocidu u Srebrenici kao i drugim teškim pitanjima,  bili smo jasno opredeljeni ka budućnosti BiH. Milorad Dodik je tada bio lider čitave BiH i jedini je imao priliku da bude prihvaćen od sva tri naroda u BiH!

Podržali smo tada i aprilski  paket, smatrali smo da ovakav Ustav nije funkcionalan, podrzali smo formiranje Oružanih snaga BiH, članstvo u EU I NATO-u". objašnjava i Mijatović i dodaje da je, kako kaže, onda sve krenulo u kontra smjeru.

"Onda je sve krenulo u kontra smjeru, preko noći su počeli stizati kadrovi iz SDS-a i radikala, preko noći su postajali kretori politika, i jako brzo SNSD postaje radikalnija od SDS-a i u jos gorem kriminalu nego SDS. A to je teško bilo nadmašiti!", piše on.

Prema njegovim riječima, mnogi su napustili ili otjerani iz SNSD-a, mnogi su počeli da ćute za radi pokradenih miliona, a stranku su počeli da vode, kako piše, kriminalci poput Špirića i sličnih!

"Dodik se odlučio da uništi sopstvenu ideju i stranku, a pravi trabant-kriminalne strančice sa kojima je lakše upravljao nego sa stavovima pravih socijaldemokrata koje je SNSD nekada imao.

Bilo bi interesantno čuti šta bi mu danas na sve rekao pokojni Nenad Baštinac, koji je bio suštinski ideolog stvaranja SNSD-a. Šta bi mu danas rekao pokojni Ante Marković od koga je mnogo naučio o politici!", navodi Mijatović i dodaje:

"Dodik se nažalost odlučio za milione i nacionalizam, za saradnju sa kriminalcima i neiskrenima, za izolaciju i ne saradnju sa svijetom. Šteta Mile imao si pravu priliku da Bosna bude Švajcarska, da ovdje svi dolaze, a ne da bježe, da budeš prvi predsjednik BiH ali nažalost upropastio si sve, sad će ti glave doći upravo ti ljigavci koje si napravio i sa kojima si upropastio sve, nažalost bolje nisi ni zaslužio nek ti je bog u pomoći!"

Mijatović na kraju poručuje Dodiku:

- Kao što vidiš moji stavovi su ostali isti jer tako sam naučio i od tebe, i Rajka i Branka i Milana i Srebrenke i Dušanke i mnogo vas jos koji ste promenili svoje stavove 1000%. Istina nemam milione kao vi, ali sam isti, doduse 20 godina stariji, ali spavam mirno u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini!

https://www.facebook.com/vojinbg

Izvor: rtvbn