Teška privatizacija opštine Sokolac od strane načelnika Milovana Cicka Bjelice


Teška privatizacija opštine Sokolac od strane načelnika Milovana Cicka Bjelice

"Poštovani sugrađani, obavijestili smo vas juče, da su predsjednik OO DEMOS Sokolac i predsjednik OO SNSD Sokolac i direktor ŠG "Romanija" imali namjeru da održe sastanak sa rukovodstvom i zaposlenima u „JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ i zvanično predlože uplatu jedne tranše kojom bi se izmirila julska plata iz 2023. godine za zaposlene u vrtiću", saopšteno je iz Opštinskog odbora DEMOS Sokolac.

Međutim, kako kažu, prije nego što smo uspjeli i otići na taj sastanak javljeno nam je da nas je načelnik Bjelica preduhitrio i došao u vrtić jutros u 8 sati i 5 minuta, i izjavio da "on nema namjeru da uplati julsku platu radnicima ukoliko ŠG "Romanija" izvrši uplatu za tu namjenu na račun opštine".

"Na opšte zaprepašćenje, krajnje drsko je dodao da on mora prije toga da uplati ratu kredita! Načelnik Bjelica je prisvojio našu opštinu i ponaša se u potpunosti kao da je cijela opština njegovo privatno vlasništvo. Ovakvo neljudsko ponašanje i igranje sa životima građana nije zabilježeno u istoriji Sokoca!

Jedan neobrazovan i nesposoban čovjek, sujetan i sebičan, liječi svoje komplekse o trošku svih nas i zbog svog hira i bolesno velike lične sujete, ne dozvoljava normalno funkcionisanje ustanove od opšteg društvenog značaja", stoji u saopštenju DEMOS-a.

"Nakon našeg jučerašnjeg obavještenja, zaposleni u „JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ bili su presrećni misleći da će konačno biti riješena ova agonija. Na žalost svih nas, načelnik Bjelica namjerno produžava tu agoniju iz potpuno nerazumljivih razloga. Кažite nam načelniče o čemu se sada radi ovde? Da li je ovo vaše lično politikanstvo ili ste jednostavno čovjek koga treba uputiti na psihijatrijsku procjenu", saopšteno je iz DEMOS-a.

Jasno je, kako kažu, da se u svakoj uređenoj i civilizovanoj državi snose ozbiljne posljedice za ovakvo štetočinsko i kabadahijsko ponašanje. A mi smo valjda zakonom uređena i civilizovana zemlja?!

OO DEMOS Sokolac će, sa svoje strane, preduzeti sve dostupne zakonske korake da se ovaj teror završi, dodajući da su građani Sokoca taoci načelnika opštine Milovana Bjelice!

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter