Teška ekonomska situacija u Srpskoj

Teška ekonomska situacija u Srpskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu razgovarao u Novom dvoru u Beogradu sa predsjednikom Partije demokratskog progresa Branislavom Borenovićem. U otvorenom i iskrenom razgovoru istaknut je značaj regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, kao i održavanja dobrih međustranačkih odnosa PDP-a i SNS-a, čiji je Vučić lider.

Predsjednik Vučić je naglasio svoju opredjeljenost ka ekonomskoj saradnji i trajnoj regionalnoj stabilnosti. 

Borenović je Vučiću iznio  stavove o ključnim ekonomskim i demografskim izazovima s kojima se suočava Republika Srpska, kao i o veoma složenim političkim odnosima unutar BiH. On je istakao značaj Srbije za Republiku Srpsku, kako u ekonomskom, tako u kulturnom, duhovnom i nacionalnom smislu. 

Predsjednik Srbije je naglasio da Republika Srpska uvijek može očekivati podršku i pomoć Srbije, bez mješanja u unutrašnje političke i partijske odnose.

Sagovornici su tokom sastanka u Novom dvoru, sjedištu predsjednika Srbije, istakli važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma na kojem počiva dvoentitetsko ustavno uređenje BiH i jasno definisana trajna pozicija Srpske.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks