Teror bahate vlasti: Boris Jerinić i njegov direktor se iživljavaju nad 13 čistačica doma zdravlja u Doboju (Video)

Teror bahate vlasti: Boris Jerinić i njegov direktor se iživljavaju nad 13 čistačica doma zdravlja u Doboju (Video)

Sve preko leđa sirotinje – zašto čistačice Doma zdravlja u Doboju dobijaju otkaze? U propaloj državi i društvu, u kome su sve norme urušene, stvari se uvijek lome preko najslabijih karika i sirotinje. To potvrđuje i primjer čistačica Doma zdravlja u Doboju, koje su proglašene viškom i koje treba da dobiju otkaze krajem januara i početkom februara ove godine.

Odlukom Uprave i direktora Doma zdravlja u Doboju Vladimira Markovića i gradskih vlasti, predvođenih direktorom  gradonačelnikom Borisom Jerinićem, nekakvim sumanutim „reformama“ sve čistačice treba da dobiju otkaze kako bi se tobože smanjili troškovi, iako desetak radnika prima minimalac i njihovi troškovi su daleko manji od onih koji se bacaju na softvere, programe i ostale gluposti.

Postavlja se pitanje ko će da čisti Dom zdravlja kada svih 10 čistačica dobije otkaze, i kako će se održavati higijena u doba pandemije? Radnicima je ponuđeno da pređu u DIRK – Direkciju za razvoj Doboja, ali one to ne žele jer plate u ovom gradskom preduzeću kasne mjesecima.

Rukovodstvo Doma zdravlja nije odgovorilo na pitanja koja smo im poslali, ali valjda odgovore javnosti zbog čega donose ovakve sulude odluke i zašto otimaju minimalac čistačicama? O ovoj temi svakako će biti govora i na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i resorni ministar Alen Šeranić moraće da položi račune na mnoga pitanja, od trovanja naroda tehničkim kiseonikom, raspadanja zdravstvenog sistema do otkaza u Doboju.

Pogledajte video prilog i razgovor sa čistačicama koje su očajne što dobijaju otkaze nekoliko godina pred penziju:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter